problem z pająkiem przy kierownicy !!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez sajko » 5 maja 2013, o 19:46

Witam wszystkich chłopaki podpowiedzcie coś słuchajcie mianowicie mam taki problem nieraz po włączeniu świateł na mijania zaczyna mi sie dymić z pająka przy kierownicy wymieniłem już pająka na nowy bo stary miał wytopione styki , został również wymieniony włącznik swiateł i nadal to samo już nie wiem gdzie mam szukać !!....?
sajko
Berbeć

Postprzez Szheyk » 5 maja 2013, o 23:47

Sprawdz czy żarówki w przednich lampach masz 100W czy 55W
Szheyk
Badacz tematu

Postprzez sajko » 7 maja 2013, o 08:17

dzieki bardzo własnie tak zrobiłem i to chyba było to ponieważ już jest normalnie jakieś żarówki tescowe na których pisze że są 55w a tak naprawde jest znacznie wiecej dzieki za pomoc :)
sajko
Berbeć

Postprzez pablomed » 8 maja 2013, o 08:20

sajko, nazywamy to raczej stykami manetek a manetki sa dwie. Jesli wymieniłeś obie niema sprawy jeśli jedną to obejrzyj też styki drugiej. Mocbniejsze żarówki to nie jest powód wystarczający, po prostu któryś styk jest nadpalony a mocniejsze żarówki moga tylko przypsieszyć zużycie styków lewej manetki. Upewnij się że nie dymi z wtyczki którejś manetki lub stacyjki, wydmuchaj kurz który tam zalega.
pablomed
Members

Postprzez MTi » 18 maja 2013, o 22:13

zainstaluj przekaźniki ... i problem z głowy + prawdopodobnie będą lepiej swiatełka świecić, a koszt nie wielki ;-)
MTi
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka