Problem z podłączeniem samochodu pod kabel

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Radwan » 22 sie 2011, o 16:04

Witam,
Zakupiłem kabel OBDII, walczę, żeby coś zczytać z mojego gofra:)

Początkowo próbowałem zrobić inspekcje w VAG-COM PL, niestety nie mógł się połączyć z żadnym z bloków. Wszędzie wychodziło parę prób, lecz żadna się nie udawała.

Zainstalowałem następnie program VAG-COm 4.09, uruchomiłem test w opcjach- wszystko OK.
następnie uruchomiłem test OBD-II w lewym dolnym rogu. Wyskoczył taki oto dziwny komunikat:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ma ktoś jakiś pomysł jak to ugryźć?
Radwan
Berbeć

Postprzez michalqqr » 23 sie 2011, o 17:27

Radwan, tym komunikatem się nie przejmuj ;) wejdź w select module albo auto scan powinno wszystko działać
michalqqr
Gaduła

Postprzez Radwan » 23 sie 2011, o 21:41

michalqqr, No właśnie nie mogę się połączyć z żadnym z bloków. Idzie 1, 2 ,3 próba i nic... Później wyskakuje błąd "brak komunikacji", czy to możliwe, że dostałem wadliwy kabelek?
Radwan
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 23 sie 2011, o 21:49

a dobry port masz? zmiejsc predkosc przesyłania danych jak nie wyrabia
sterownik i hulają?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Radwan » 23 sie 2011, o 22:27

k-m-r1 napisał(a):a dobry port masz? zmiejsc predkosc przesyłania danych jak nie wyrabia
sterownik i hulają?

Port jest na 100% ok.
Latency zmniejszyłem do 1, spróbuję jeszcze jutro pokombinować z tym, ale jakoś czarno to widzę.
Radwan
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 24 sie 2011, o 20:02

ale w ustawieniach zmieniałes w programie czy w zakłądce sprzet komputera we własciwosciach?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Radwan » 24 sie 2011, o 20:23

k-m-r1 napisał(a):ale w ustawieniach zmieniałes w programie czy w zakłądce sprzet komputera we własciwosciach?

I tu i tu. Porty są na 100% zgodne. Wydaje mi się, że wina leży po stronie kabla.
Radwan
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 25 sie 2011, o 14:44

a wykluczyłes urwane przewody w aucie?
poszukaj jak sprawdza sie kody migowe jak bedzie chozdiło to zstaje przewód lub zle dobrana wtyczka

no i można telnetem sprawdzic czy rzeczywiscie działa przewód czy nie jest zfajczony

nie bede kopiował opisó bo jak nie na forum to na googlach znajdziesz to o czym napiasłem
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Elektryka