Problem z podłączeniem siłownika do alarmu Tesor

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez denisq » 7 cze 2012, o 15:36

Witam. Mam problem z podłączenie siłownika Master do alarmu Tesor, schemat alarmu poniżej

Obrazek

A siłownik Master ma kolory kabli takie: brązowy, biały, niebieski, czarny i zielony. Jak mam je ze sobą połączyć?
denisq
Berbeć

Postprzez Bonix » 7 cze 2012, o 15:57

Musisz odszukać centralkę od centralnego zamka, pod nią podpinasz sterowanie od alarmu.
Bonix
Badacz tematu

Postprzez denisq » 7 cze 2012, o 16:17

Mam centralkę alarmu i w instrukcji pisze że można centralny zamek podłączyć. Tylko jakimi kablami?
denisq
Berbeć

Postprzez Bonix » 7 cze 2012, o 17:24

Biały do zielonego, Brązowy do niebieskiego resztę zostaw na razie, Jeżeli na pilocie wciśniesz uzbrajanie a siłownik podniesie się otworzy zamek, to po prostu zamień przewody.
Bonix
Badacz tematu

Postprzez DZOLO » 7 cze 2012, o 17:34

denisq, jeśli masz w aucie fabryczny central zamek to wepnij kolorki z centralki alarmu biały i brązowy odpowiednio do centralki fabrycznej. Nie pamiętam dokoładnie jakie tam są kolory ale zdaje się , że powinno być 3 i wpinasz się w 2 sterujące które chyba ida od zamka kierowcy. Jeśli się mylę nich mnie ktoś poprawi.
Inaczej wygląda to podłączenie jeśli fabrycznie Twoje autko nie ma C-Z. Na pewno nie można podłączyć siłowników bezpośrednio pod centralkę alarmu jeśli nie jest ona wyposażona w interfejs centralnego zamka. W tym przypadku raczej powinieneś mieć centralkę która steruje siłownikami poprzez impulsy z centralki alarmowej. Jeśli nie mam racji proszę o poprawienie ;-)
[scroll]Mój Golfik - powolna odbudowa[/scroll]

Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!

Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
DZOLO
Czytacz

Postprzez denisq » 7 cze 2012, o 17:38

Bonix, siłownik ani nie podniósł się ani nie opadł. Patrzałem na tych kablach nie ma prądu, czyli trzeba by było + pociągnąć ale pod jaki go kabelek podpiąć do Mastera?
denisq
Berbeć

Postprzez Bonix » 7 cze 2012, o 17:45

Dokładnie tak jak kolega DZOLO mówi, musisz mieć centralkę od zamka. Jak alarm nie ma wbudowanych przekaźników do sterowania zamkiem, to nic nie zrobisz.
Bonix
Badacz tematu

Postprzez denisq » 7 cze 2012, o 18:28

Mam centralkę alarmu która jest na schemacie na samej górze i jak podepne zielony do białego lub brązowego a niebieski do plusa i włącze alarm to się otwiera a jak przemienie zielony z brązowym to się otwiera. Tylko jak to połączyć? To trzeba mieć dwa sterwoniki jeden do centralnego a drugi do alarmu?
denisq
Berbeć

Postprzez Bonix » 7 cze 2012, o 18:29

Dokładnie tak jak mówisz.
Bonix
Badacz tematu

Postprzez denisq » 7 cze 2012, o 18:47

Dzięki za wypowiedzi.
denisq
Berbeć

Postprzez pablomed » 9 cze 2012, o 16:03

denisq, dwa sterowniki albo kup centralkę obługującą elektryczny zamek centralny (bo rozumiem że takowy masz) , małe pieniadze, od 5 dych.
pablomed
Members

- - - http://www.vistal.pl/grupa/vistal-ocynkownia-sp-z-o-o/

Powrót do Elektryka