Problem z prawą el.szybą

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Problem z prawą el.szybą

Postprzez UgaBuga » 26 kwi 2012, o 20:55

Witam ostanio zakupiłęm golfa 3 i mam taki problem ponieważ szyba od strony kierowny po wciśnięciu guzika opuszcza się jakieś 4cm i się zacina i nic jedyne co to można ją zamknąć spowrotem. Co może być tego przyczyną ? :?: Z góry dzięki za odpowiedź.
UgaBuga
Berbeć

Problem z prawą el.szybą

Re: Problem z prawą el.szybą

Postprzez variant yacht » 26 kwi 2012, o 21:07

UgaBuga napisał(a):Witam ostanio zakupiłęm golfa 3 i mam taki problem ponieważ szyba od strony kierowny po wciśnięciu guzika opuszcza się jakieś 4cm i się zacina i nic jedyne co to można ją zamknąć spowrotem. Co może być tego przyczyną ? :?: Z góry dzięki za odpowiedź.
, linka wywalona z nawijacza na silniku?zerwane ktores z kolek prowadnicy linki?brudne prowadnice szyby,,,,jak chrobocze to raczej cos z linką, jesli tylko sie zatrzymuje szyba bez dzwiekow dodatkowych to prowadnice, zdejmij boczek odklej wygluszenie o popatrz wtedy co sie dzieje...lub elektryka ale mniej prawdopodobne...
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez UgaBuga » 26 kwi 2012, o 21:20

Raczej wydaje mi się że linka jest dobra ponieważ nic nie trzeszczy tylko się zatrzymuję sprawdzę prowadnice. Jeśli ktoś ma jakieś inne pomysły to proszę pisać.
UgaBuga
Berbeć

Postprzez KaMe101 » 26 kwi 2012, o 21:37

Mi też się kiedyś szyba otwierała około 4 cm i było to po okresie zimowym, ale mam domykanie i ewentualnie otwieranie szyb z kluczyka i tym sposobem rozruszało mi szybę.
KaMe101
Czytacz

Postprzez pablomed » 26 kwi 2012, o 23:35

linka zwikłana. Zamiennik całego mechanizmu 8 dych przekładasz silnik i działa
pablomed
Members

Postprzez UgaBuga » 27 kwi 2012, o 12:08

Ale po co przekładać silnik ? Skoro on działa tylko gdzieś się blokuje. Jutro rozkręcę to powiem co było przyczyną chyba że nie uda się zrobić.
UgaBuga
Berbeć

Postprzez pablomed » 28 kwi 2012, o 21:11

bo musisz kupić cały mechanizm - zamiennik który jest sprzedawany bez silnika. Naprawa samej potarganej linki jest opcją możliwą dla mających czas. Silnik blokuje się z powodu potyraganej linki nie ma siły uciągnąć
pablomed
Members

Postprzez ktms18 » 28 kwi 2012, o 22:19

zgodzę się z kolegami miałem tak samo - najpierw poszły ślizgi :kwasny: naprawiłem a potem za parę dni wyszła linka - lepiej kupić cały mechanizm bez silnika niż się bawić
nie było u mnie słuchać szurania linki

a i kolego nasmaruj również nowe prowadnice ;-)
ktms18
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka