juz mam wiem co sie stalo!!!:) mmieliscie racje przewody miedzy drzwiami a buda byly 2 kable przerwane i poprzedni wlasciciel tez mial chyba ten problem bo pospinal je na zwykla kostke elektryczna i sie poprostu wypiely z niej..dzieki chlopaki za wskazowki:)
opel napisał(a):nie ma za co jak masz jeszcze jakiś problem to wal chętnie pomoge
no mam jeszcze maly problemik... poniewaz nie moge znalesc gniazda diagnostycznego nie mam go na panelu srodkowym nad zapalniczka , za guzikiem tam gdzie sa od klimy , pod mieszkiem zmiany biegow , przy bezpiecznikach... i nie wiem gdzie moze byc...
juz znalazlem.. bylo odkrecone i zaplatane w przewody w konsoli srodkowej.. w poniedzialek jak pojade do roboty to sobie sprawdze bledy itd:) dzieki all....
[ Dodano: 2008-01-10, 19:21 ] opel ale mam jeszcze problem i chyba to cos powazniejszego heh... jak wciskam guzik od tylniej szybki (podgrzewanie to auta nie zapale... jakby to odciecie bylo hahahaha
kreci dobrze tylko tak jakby pa;iwo nie dochodzilo... tak samo jest jak wlacze przycisk podczas gdy silnik pracuje. w momecie wlaczenia szyby chwile cchodzi i pozniej jest cos takiego jakby pompa przestala dzialac i paliwa nie podawala
To może być odcięcie paliwa, faktycznie; sąsiadka w 1,6B ma coś podobnego: aby odpalić - musi być wciśnięte ogrz. szyby - tylko potem można wyłączyć. Tak że ten guzik jest często wykorzystywany do blokady, choć w różny - jak widać - sposób łączony.
Pozdro. Zico