Golf 3 CL 1.6 75km ABE 1993 r.
Witam... mam taki problem...
Autko odpalało bez problemu jeździłem i nic się nie działo... Zajechałem do kumpla na kanał aby wymienić olej z filtrem (niby nie ma to nic wspólnego z tym ale piszę po kolei) No i wymieniłem wszystko pięknie ładnie... odpaliłem silnik i tu już coś mi nie grało dziwnie falował na obrotach i zaczął gasnąć ale po chwili i kilku odpaleniach wszystko wróciło do normy... zgasiłem go i sprawdziłem filtr powietrza... no i następna próba odpalenia...
Odpalił ale obrotomierz na wolnych obrotach zaczął skakać po między 900 a 1500 obr silnik chodził równo a obrotomierz wariował.... po dodaniu gasu wzrastał razem z obrotami i znów wariował... (zgasiłem go bo bałem się że to jakieś zwarcie) no i chciałem go jeszcze raz odpalić i gdy przekręciłem na zapłon (I pozycja) na zegarach (lampka temp, oleju, aku) zaczęły mrugać a na wyśw...przebiegu zaczęły pokazywać się różne litery i cyfry na przemian i zegar tak samo i gdzieś w pobliżu bezpieczników słyszę takie ciągłe tykanie coś jakby przekaźnik. a po przekręceniu na odpalanie (II pozycja) wszystko gaśnie zegar i przebieg...
P.S. Po każdej próbie odpalenia wszystko się zeruje na zegarach... a cała elektryka w samochodzie działa... Oświetlenie wew... Zew... nadmuch klakson migacze wycieraczki...