Problem z szybami elektrycznymi.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez daniodziadek » 8 lis 2014, o 14:03

Witam :-D Jakiś rok temu zakupiłem podnośniki elektryczne szyb... Uniwersalne z ALLEGRO :-P
Mimo tego, że mój golfik jest 3drzwiowy to podnośniki dawały radę...
Silniki wytrzymały, ale przeniesienie napędu padło ;/ plastikowe koraliki na metalowej lince...
I tu rodzi się moje pytanie..... Czy ktoś kiedyś próbował to jakoś naprawiać?? Silniki są sprawne, a przez ten napęd cały mechanizm nic nie jest warty :-(
Dzięki za pomoc, odpowiedzi.. :->
---> GOLF <---
daniodziadek
Czytacz

Postprzez marcinwv » 9 lis 2014, o 21:44

Ja na swoich ori wypinalem te koraliki ale koniec z koncem wymienilem mechanizm nie baw sie z tym szajsem z allegro podjedz na jakis szrot i wykrec ori :)
marcinwv
Gaduła

Postprzez daniodziadek » 10 lis 2014, o 02:33

Dzięki za odpowiedź. Jutro kupuję oryginalne podnośniki z wiązkami, bo trafiła się okazja...
Mam tylko pytanie... Co powinno byćw zestawie żeby był kompletny i aby instalacja przebiegła pomyślnie bez komplikacji???
W zestawie który mi się trafił są na pewno podnośniki z silniczkami, przełączniki, wiązki...
---> GOLF <---
daniodziadek
Czytacz

Postprzez marcinwv » 10 lis 2014, o 21:22

Powinnienes miec prowadnice ale one sa razem z silniczkami wiec na 100% bedziesz mial, wiazke od slupka do drzwi i od slupka do skrzynki z bezpiecznikami no i raczki w tapicerke z przelacznikami oczywiscie wszystko x2 mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialem :)
marcinwv
Gaduła

Postprzez daniodziadek » 11 lis 2014, o 00:10

Czyli wydaje się że wszystko jest w tym komplecie... ;) ciekawe tylko jak to będzie z podłączeniem... :-/
Dzieki za pomoc :ok:
---> GOLF <---
daniodziadek
Czytacz

Postprzez marcinwv » 11 lis 2014, o 13:31

Zawsze powtarzam ze samemu sie fajnie robi bo jest pozniej taka przyjemna chwila gdy juz dziala jest wiele tematow co i jak wiec dasz rade jak cos to pisz chetnie pomoge :-)
marcinwv
Gaduła

- - -

Powrót do Elektryka