Witam.
Mam taki problem, kupiłem Mk3 1.9 GTD 96r. jakiś tydz. temu. Jest to mój pierwszy samochód, więc za bardzo nie znam się na elektryce i wgl. nie ogarniam. Przez tydz. wszystko było w porządku, lecz dziś, po otwarciu samochodu z kluczyka szyby same opuściły się do końca. Zdziwiłem się z deka, ale kiedy próbowałem je podnieść one nie reagowały. Najciekawsze jest to, że gdy wysiadłem z samochodu, nie dało się go już zamknąć, bo centralny zamek nie reagował.
Kiedy klikam przyciskiem do podnoszenia szyb, słychać takie lekkie "pyknięcie" jakby chciał się podnieść a nie mógł. Zauważyłem też, że kiedy próbuję otwierać czy też zamykać szybę, światła lekko słabną, to samo z wyświetlaczem w radiu. Pierwsze co pomyślałem, to zwarcie, lecz bezpieczniki wyglądały na całe. Z tego co się orientuję, to ten Golf nie miał centralnego zamka z kluczyka, lecz tylko na pilota, ale poprzedni właściciel zaaplikował je z jakiegoś passata.
Cieszę się tylko, że mam gdzie parkować, bo aktualnie auto stoi otwarte z opuszczonymi szybami...