problem z szybami w golfie

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Yang » 29 kwi 2011, o 10:59

A wiec tak - mam golfa III tdi 1,9 ( silnik od audi A3 z 2004 roku), i mam taki problem. Dwa dni temu otwierałem szybę przyciskiem z przodu od strony pasażera i podczas otwierania proces się zatrzymał. Od tego czasu nie mam w środku ani od strony kierowcy, ani od strony pasażera sterowania szybami - przyciski nie reagują. Natomiast z zewnątrz kluczykiem lub pilotem mogę otwierać i zamykać szyby bez problemu. Co się i gdzie mogło stać ?

Dodam ze golf jest 5 - drzwiowy z 97 roku ( pierwsza rejestracja 02.98 )
Yang
Berbeć

Postprzez tomak999 » 29 kwi 2011, o 13:29

całkiem możliwe że przyciski są uszkodzone jeśli masz we wszystkich drzwiach el. szyby przełóż z tylnich drzwi wlącznik i wtedy bedziesz mógł wykluczyć awarie włączników. I jeszcze jedno czy jak wciskasz przycisk to słychac stukanie przekaźnika ?? Warto jeszcze sprawdzić czy kable między słupkami a drzwiami czy nie są przełamane w tych gumach. U mnie padł przekaźnik przy mechanizmie tak samo w połowie szyba staneła :kwasny: jak coś to mam sprawny na zbyciu do prawych drzwi .
MK III
tomak999
Czytacz

Postprzez pablomed » 29 kwi 2011, o 23:11

dopisz czy z tyłu działają
włączniki rzadko padają tam się niema co zepsuć. Spróbuj otworzyć po otwarciu drzwi kierowcy. Jesli zadziałają - brak plusa po zapłonie, jeśli wszystkie nie działają - a po otwarciu drzwi kierowcy zadziałają - bezpiecznik 14 albo przerwa na okablowaniu sporo sprawdzania.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka