Witam. Mam niejaki problem. Centralny zamek (pneumatyczny) działa, ale jedne drzwi się nie zamykają. Sprawa wygląda tak. Najpierw drzwi się nie chciały otworzyć więc je rozebrałem i otworzyłem w ten sposób że pociągnąłem za cięgno od rygielka blokującego, a następnie już się normalnie otwarły. Gdy juz miałem rozebrane drzwi sprawdziłem działanie mechanizmu i okazało się, że tak jakby za słabo powietrze dawało do tłoczka, ale wyciągnąłem ten mechanizm z drzwi, rozebrałem, wyczyściłem, nasmarowałem i od razu tak jakby lżej chodził, więc zamontowałem go z powrotem do drzwi i sprawdziłem jak działa. Złudnie wyglądało że wszystko ok, ale niestety po poskładaniu drzwi w całość mechanizm ma problem z zamknięciem drzwi. Wygląda to tak: Gdy zamknę kluczykiem to słychać że drzwi się zamykają, ale są otwarte, natomiast po jakichś 5-7 sekundach jeszcze coś w tych drzwiach przeskakuje i wtedy raz są zamknięte a raz otwarte. Natomiast gdy przy zamykaniu samochodu przekręcę kluczykiem kilka razy to wtedy jest większe prawdopodobieństwo że po tym pyknięciu w zamku drzwi się zamkną (choć nie jest to pewne). Jeszcze dodam, że podczas sprawdzania działania mechanizmu osłuchałem wężyk czy nie ucieka gdzieś powietrze i wydaje mi się ok.
Nie wiem co teraz mam zrobić. Czy sprawdzić szczelność układu, czy sprawdzić pompkę, czy po prostu mechanizm w drzwiach jest zapsuty.
Proszę o pomoc, bo jest to uciążliwe.