Problem ze stacyjka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Problem ze stacyjka

Postprzez PabloSBT » 20 mar 2012, o 13:14

witam! Nie chce wyrzucac pieniedzy w błoto wiec sie was spytam,mam taki problem ze po wyjeciu kluczyka radio sie nie wyłacza tak jak to do tej pory nie dziala tez brzeczyk od świateł i blokada kierownicy :( czy to moze byc wina kostki stacyjki?
Ostatnio edytowano 21 mar 2012, o 11:15 przez PabloSBT, łącznie edytowano 1 raz
PabloSBT
Members

Problem ze stacyjka

Postprzez Zico63 » 20 mar 2012, o 13:51

Kostka stacyjki odpowiada tylko za układy elektryczne. Tu u Kolegi będzie raczej mechaniczne uszkodzenie stacyjki, skoro nie blokuje kierownicy.
Zico63
Members

Postprzez PabloSBT » 20 mar 2012, o 14:30

no tak ale w takim razie co z tym radiem które ciagle działa i tym bzyczkiem od światel i dziwne że tak nagle wszystko siadło wczoraj było wszystko ok radio podłaczyłem tak że na pamieci jest całyczas prad a na radiu jest dopiero po włożeniu klucza a teraz nagle jest non stop prad
PabloSBT
Members

Postprzez Zico63 » 20 mar 2012, o 20:39

Bo za włączanie odpowiednich przewodów w kostce stacyjki odpowiada mechaniczna część stacyjki, prekręcana kluczykiem.
W skrócie, jeśli i elektryka i mechanika (blokada) szwankuje - wyjaśnieniem jest mechanika.
Zico63
Members

Postprzez PabloSBT » 20 mar 2012, o 21:32

Zico63 napisał(a):Bo za włączanie odpowiednich przewodów w kostce stacyjki odpowiada mechaniczna część stacyjki, prekręcana kluczykiem.
W skrócie, jeśli i elektryka i mechanika (blokada) szwankuje - wyjaśnieniem jest mechanika.

i właśnie co ciekawe kierownica bardzo lekko chodzi prawie jak ze wspomaganiem :D czyli cały wkład kluczyka będę musiał wymienić :(?? A i dodam jeszcze ze brzeczyk od świateł działa jak włacze przeciw mgielne tylnie ale jak mam zapalone mijania to nie działa. I zauważyłem ze te blaszki sie nie schodza po wyjeciu klucza wiec to pewnie ich wina
PabloSBT
Members

Postprzez tomczibrzoza » 21 mar 2012, o 14:14

Zależy jak masz radio ustawione można tak przepiąć, by działało po wyjęciu kluczyka więc z tym radiem może tak masz?
Już niedługo!!!
tomczibrzoza
Czytacz

Postprzez PabloSBT » 21 mar 2012, o 18:20

tomczibrzoza napisał(a):Zależy jak masz radio ustawione można tak przepiąć, by działało po wyjęciu kluczyka więc z tym radiem może tak masz?
ale tu nie chodzi o samo radio tylko mi prad bierze bo te blaszki w środku sa rozszerzone tak jak by był klucz i tym samym nie działa blokada kierownicy i brzeczek od świateł. Wiecie może czy idzie jakoś tak naprawić tak żeby nie trzeba było zmieniac klucza?
PabloSBT
Members

Postprzez slawek5t » 22 mar 2012, o 06:06

Ja miałem identycznie, nie było blokady i "brzęczka".
Wymieniłem całą stacyjke bo wkoncu sie posypała calkiem.

Znajdź sobie stacyjke razem z wkładami do drzwi, bedziesz miał wtedy jeden klucz do stacyjki i drzwi.
Mój golfik
slawek5t
Members

- - -

Powrót do Elektryka