Problem ze wskaznikiem paliwa

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez mariusz325 » 4 sty 2012, o 20:44

Najlepiej to wyjmij calą pompę z baku( na przewody załóż potem zwykłe cybanty)i sprawdz czy te druciki są całe na podziałce,czy nie ma syfu,i podłącz na sucho czujnik( on chyba potrzebuje masy dodatkowo)włącz zapłon i ruszaj nim ,góra dół i zobacz czy rusza sie wskazówka z paliwa i będziesz wiedział co jest kaman ;-)
mariusz325
Gaduła

Rocznik: 1996
Silnik: 1900
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez revor » 4 sty 2012, o 21:41

No taki właśnie miałem plan, ale nie mogłem poradzić sobie z tymi oryginalnymi obejmami na przewodach :kwasny: W jaki sposób się ich pozbyć? Kombinerki? Nie wiem jak je ściągnąć... A pompa i te wyjścia z niej na które nakłada się przewody paliwowe są plastikowe i nie chce czegoś połamać zaraz :kwasny:
Ma ktoś fotkę pompy po jej wyjęciu?
Tam pod klapką jest podłączona jedna kostka, dwa przewody, ale prócz tego jeszcze przechodzi tam jeden przewód który nie jest podłączony do pompy. Co to?
Zapraszam do skomentowania mojego Golfera ;)
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-aam-vt37083.htm
revor
Badacz tematu

Postprzez greg_117 » 5 sty 2012, o 17:18

u mnie też tak było tylko,że wskaźnik ustał na połowie :) wytarczylo wyjąć licznik i ruszyć wskaźnik :) w moim przypadku zawiesił się :)
greg_117
Gaduła

Postprzez pablomed » 5 sty 2012, o 23:08

revor, zrobiłeś tst z którego wynika że nie pływak jest winien, wskazówka nie ruszyła po zwarciu kabli od pływaka. Nie bardzo rozumiem twoje obecne poszukiwania
pablomed
Members

Postprzez revor » 8 sty 2012, o 02:39

No tak, problem w tym, że wskaźnik dwa dni temu po zatankowaniu za 40zł podniósł się za pomarańczowe pole i wskazywał dobrze. Tak jakby mu się zachciało, ale to tylko przy tym jednorazowym tankowaniu. Potem wyjechałem paliwa do tej ostatniej kreski na skali i po zatankowaniu już się nie ruszył... Dziwne :-o
Zapraszam do skomentowania mojego Golfera ;)
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-aam-vt37083.htm
revor
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka