problem ze znikającą iskrą

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez kristo81 » 19 lip 2012, o 14:18

witam mam nie tuzinkowy problem z golfem 1,4 ABD
więc zostało sprawdzone w tym aucie wiele aczkolwiek coś unika auto ma iskrę na pierwszym poziomie w stacyjce gdy kręcę palcami wyciągnięty aparat zapłonowy w momencie kiedy go założę i zakręcę rozrusznikiem iskry już nie ma co robić gdzie szukać przyczyny ???
z góry dziękuję zainteresowanych postem

[ Dodano: 2012-07-19, 13:51 ]
czy to może być wina kostki stacyjki ??
kristo81
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 19 lip 2012, o 15:21

Hala sprawdzałeś ? Cewkę , palec i kopółkę? Możliwa jest kostka stacyjki ja miałem też , że iskra zanikała w trakcie kręcenia , efekt kostki był taki :
w momencie kręcenia jak kontrolki nie gasły to odpalił i była iskra . Jak kontrolki prawie gasły w trakcie kręcenia to nie odpalił (pokazała się jedna iskra i zong brak . Pierwsze sprawdź to , dopiero potem cewkę hala i resztę :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez kristo81 » 19 lip 2012, o 15:34

hall i cewka przeszła pozytywny test w takim samym golfie co mój i działa hala nawet nowego kupiłem i nic nie pomogło :-?
co do kontrolek to nie zwróciłem uwagi ale chyba przygasają
dodam też że auto na lince odpala ale gdy tylko wrzucę na luz od razu gaśnie :-(
możesz mi wyjaśnić za co kostka stacyjki jest odpowiedzialna ??
kristo81
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 19 lip 2012, o 15:49

Rozdziela prąd w zależności od położenia i jak ma nadpalony styk przy poborze mocy po prostu napięcie na nim zanika i nie podaje na odbiornik np. cewka odpowiedniej dawki prądu i iskry BRAK . Tak po krótce :-) :-) :-)
Sprawdź zachowanie kontrolek :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez kristo81 » 19 lip 2012, o 20:17

dzięki bardzo za pomoc jednak kostka padła podłączyliśmy go na krótko i autko za każdym razem pali i nie gaśnie :mrgreen:
kristo81
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka