problemy z elektryka.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

problemy z elektryka.

Postprzez kropkaPl » 6 lip 2012, o 16:48

Witam mam taki problem cos sie dzieje z elektryka mianowicie. Siadło mi naraz : centralny zamek swiatlo samochodowe a dane na liczniku godzina i liczba km wyswietlaja sie tylko jak przekrece kluczyk. Do tego jak rzekrece kluczyk na zaplon jest taki dziwny dzwiek w samochodzie takie chwilowego bzyczenia i nie jest to pompa paliwowa. Co sie dzieje?
kropkaPl
Berbeć

problemy z elektryka.

Postprzez killah » 6 lip 2012, o 18:58

bzyczenie to pewnie czujnik ciśnienia oleju i chyba nie ma z tym nic wspólnego.

za licznik i światło samochodowe odpowiada bezpiecznik 21 (przedostatni licząc od lewej)

nie wiem jaki jest bezpiecznik od centralnego jeśli wgl jest. jak na moje to jakieś zwarcie.
killah

Postprzez kropkaPl » 6 lip 2012, o 20:29

no wlasnie to jest problem bo licznik sie wlacza jak przekrece kluczyk wlaczaja sie zegary licznik km. ale swiatlo i centralne dalej nie chodzi a wszystko siadlo naraz. moze ktos ma jeszcze jakis pomysl?
kropkaPl
Berbeć

Postprzez killah » 6 lip 2012, o 20:30

kropkaPl napisał(a):no wlasnie to jest problem bo licznik sie wlacza jak przekrece kluczyk wlaczaja sie zegary licznik km. ale swiatlo i centralne dalej nie chodzi a wszystko siadlo naraz. moze ktos ma jeszcze jakis pomysl?

przecież napisałem ci że bezpiecznik nr 21.
killah

Postprzez sylwiusz121 » 8 lip 2012, o 21:36

To jest ten bezpiecznik od szyberdachu, centralnego, zegarka, zapalniczki i lampki. W wyposażeniu jest szyberdach??
sylwiusz121
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka