PROBLEMY Z ELEKTRYKĄ W CZASIE DESZCZU!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Myst » 4 cze 2012, o 19:10

Witajcie
Mam problemik z moim golfikiem III 1,4 . Mianowicie podczas opadów deszczu pojawiają się dziwne problemy z elektryką. Wycieraczki zwalniają, nawiew zaczyna słabiej dmuchać , a autko traci moc. Po czym po kilku sekundach wszystko wraca do normy Dzieje się to tylko w czasie opadów deszczu! Powiedzmy na odcinku 10 km z 3 razy, głownie po miescie. Gdy jadę szybko problemu nie zauważyłem. Dodam że kable ,kopułka , palec (BERU), swiece bosh, cały komplet ma niecały miesiąc . Regulator napięcia w altku ma 2 tygodnie bo szczotki już wołały o pomoc:)Problemy pojawiały się przed wymiana tego wszystkiego jak i po. Zerkałem pod maskę czy alternator i pasek nie są mokre by wykluczyć ślizganie sie paska itp , ale wygląda wszystko ok.
Szukałem na google ale nie znalazłem nic... Może ktoś sie spotkał z czymś takim?

Zgóry dzieki za wskazówki !!!
Myst
Czytacz

Postprzez marcinkazimierz » 4 cze 2012, o 19:19

gdzies ci kable zamakaja i robi ci sie zwarcie zobacz te wtyczki wkrecane (duze)czy nie zasniedziale
marcinkazimierz
Gaduła

Postprzez Myst » 4 cze 2012, o 19:38

Zerkne na to chodź tak jak pisałem kable nowki. Zastanawiam sie nad cewka jeszcze ,slyszalem ,że w wilgotne dni moze miec takie objawy a tylko ona zostaje?? albo metalowe obejmy na kablach robia przebicie?
Myst
Czytacz

Postprzez marcinkazimierz » 4 cze 2012, o 20:15

ja mowie i wtyczkach ktore łacza wiazki , kable zaplonowe jak maja przebicie to problem z zapalaniem i obrotami
marcinkazimierz
Gaduła

- - -

Powrót do Elektryka