Witam,
to mój pierwszy post na forum choć niejednokrotnie już tu zaglądałe i korzystałem z porad.
Mianowicie mam taki problem - kupiłem jakiś czas temu golfa 1.9D i po jakimś czasie oswajania sie z nim znalazłem pare usterek które mnie strasznie irytują.
Pierwszą z nich jest fakt że po przekręceniu pokrętła nawiewu działa on non stop nawet po wyłączeniu stacyjki i wyjęciu kluczyka. Dopiero na pozycji 0 sie wyłącza i cły czas musze pilonować tego żeby nie zostawić czasem załączonego nawiewu
Druga sprawa też może mieć z nią powiązanie - ogrzewanie tylnej szyby nie działa - włącznik cały czas świeci na czerwono, nawet jak jest wyłączony. Włącznik jest sprawny bo podmieniałem z działającym na 100%, ale szyba z tyłu i tak jest ciągle zamarznięta albo zaparowana. Dodam też że sprawdzałem te czarne linie na tylnej szybie i nigdzie nie są poprzerywane.
Mam jeszcze problem z piszczącą kontrolką oleju - masakra Zdarza się że potrafi kilka dni milczeć i nic nie piszczy, ale niestety zdarza się też tak że od razu po wyjechaniu z domu zaczyna sie "orkiestra". Olej mam w normie. Może to też przez elektryke, albo przez licznik - zanikają mi cyferki z elektronicznego wskaźnika kilometrów i zegara.
Dodam, że niejednokrotnie wertowałem forum w poszukiwaniu rozwiązań moich problemów, ale niestety nie znalazłem niczego co by pomogło dolegliwościom mojego golfika.
Proszę o wyrozumiałość jako, że to mój pierwszy post na forum... a jeszcze bardziej prosze o pomoc w rozwiązaniu moich problemów.
Z góry wszystkim dziękuję.