Problemy z odpalaniem 1.8 AAM benzyna

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez bro82 » 20 kwi 2012, o 15:28

Witam mam golfa 3 1.8 w benzynie silnik AAM 75 kucy mój problem wygląda następująco po całodniowej jeździe pojechałem do pracy i po 8 godz. wsiadam do auta przekręcam kluczyk silnik przekręcił 2-3 razy po czy wszystkie kontrolki przygasły praktycznie do zera i nic, przy drugiej i trzeciej próbie to samo wziąłem auto na popych odpalił bez problemu na drugi dzień sytuacja się powtórzyła sprawdziłem akumulator miernikiem wszystko ok, ale dla pewności wziąłem aku od kumpla prawie nowy i o wiele mocniejszy i nic nie pomogło objawy zostały takie same przekręcam kluczyk słychać 2-3 obroty wszystko przygasa i następuje cisza wzięliśmy go na popych i zapalił bez problemu, co może być zgrane? POMOCY!!!!
Ostatnio edytowano 9 maja 2012, o 22:53 przez bro82, łącznie edytowano 1 raz
bro82
Czytacz

Postprzez trojeczkaGT » 20 kwi 2012, o 16:46

sprawdz-wyczysc polaczenia kabli pradowy od rozrusznika i ogolnie masy calego silnika

glowny przewod masy jest kolo zbiorniczka wyrownawczego polecam tez zatroszczyc sie masami co sa przykrecone do bloku silnika kolo alternatora

no ale glowny to kolo zbiorniczka no i pradowy rozrusznika
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bro82 » 22 kwi 2012, o 13:36

stało się coś dziwnego wczoraj rano wchodzę do auta i odpalił fakt faktem ciężko mu to szło bo ledwo kręcił ale zaskoczył kontrolki przygasły itd. na wieczór skorzystałem z porady kolegi przeczyściłem wszystkie masy sprawdziłem połączenia kabli itd. i dziś rano stało się to samo ledwo łechtał ale odpalił po zgaszeniu silnika i drugiej próbie odpalenia wszystko ok odpala normalnie ale wystarczy że postoi 5-6 godz i zaś łechta napięcie spada aż kontrolki przygasają co to może być? szczotki w rozruszniku?
czy może coś innego?

[ Dodano: 2012-04-23, 18:42 ]
Witam ponownie niestety dziś już nie odpalił, zakręcił 2-3 razy i koniec

[ Dodano: 2012-04-29, 12:20 ]
autko u mechanika zobaczymy co było nie tak
:-|

[ Dodano: 2012-05-04, 15:20 ]
Witam przyczyną było zaśniedziały paluch i kopułka oraz coś z automatem przy kopułce

[ Dodano: 2012-05-04, 15:20 ]
Witam przyczyną było zaśniedziały paluch i kopułka oraz coś z automatem przy kopułce

[ Dodano: 2012-05-09, 20:43 ]
Witam ponownie niestety wyczyszczenie kopułki i palucha nic nie dało problem powrócił, mechanik sprawdził dodatkowo alternator, świece, kable, zostały wymienione dwa pierścienie w rozruszniku i nic to nie dało został sprawdzony akumulator no i wszystko jest ok a auto na zimnym silniku i tak palić nie chce proszę o jakieś rady, z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.

[ Dodano: 2012-05-14, 00:00 ]
A oto link z objawami problemu
http://youtu.be/U4HtjcTmolE
bro82
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka