programowanie piota typy scyzoryk oryginalny vw

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez bubus1993 » 16 lut 2014, o 23:32

witam ostatnio wpadl mi w rece kluczyk scyzoryk ze skody z trzem przyciskami otwieranie otwarcie bagaznika i zamkniecie. i moje pytanie jest takie czy da sie go zaprogramowac do oryginalnego centralnego zamka z pilotem do golfa iii
Golf mk3 USA 1.6 74 kW AFT 93r

Mój Mk3 US Vento Front
bubus1993
Czytacz

Postprzez adams » 17 lut 2014, o 01:49

bubus1993 napisał(a):oryginalnego centralnego zamka z pilotem do golfa iii
W oryginale (i to była raczej rzadkość) były montowane sterowniki na podczerwień a scyzoryk idzie po radiu. Jeżeli masz dokładane sterowanie z pilota to musiałbyś się dowiedzieć na jakiej częstotliwości pracuje Twoje sterowanie i na jakiej częstotliwości pracuje scyzoryk ze Skody. Jeżeli na takich samych wtedy trzeba się zaopatrzyć w jakąś instrukcję obsługi do Twojej centralki i dowiedzieć się jaka jest procedura kodowania nowych pilotów. Wydaje mi się że prostszym rozwiązaniem jest zakup jakiegoś sterowania które w zestawie ma scyzoryk (zazwyczaj są to badziewnie wykonane piloty i ludzie narzekają że się rozlatują). Oryginał z Golfa czy Skody by pewnie się nie rozleciał, ale opisałem Ci wcześniej co by trzeba było zrobić żeby go dopasować. Kombinuj Powodzenia :super:
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Elektryka