Prośba o pomoc

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Prośba o pomoc

Postprzez cichy » 2 lis 2011, o 17:52

pod maską znalazłem ucięty kabelek dwużyłowy w okolicach serwa, wyznając zasadę "po nitce do kłębka" doszedłem na prawą stronę silnika, pod kolektor wydechowy, przy poduszce silnika. Jak widać na zdjęciach jest tam jakaś kosa, od czego ona jest? gdzie urwany kabelek po drugiej stronie ma być podłączony?
Silnik to 1,8 monowtrysk

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: 2011-11-02, 17:54 ]
Wydumałem że jest to prawdopodobnie wtyczka do sondy lambda. Teraz pytanie, gdzie ten kabelek jest podłączony, w którym miejscu wchodzi w wiązkę?
cichy
Czytacz

Prośba o pomoc

Postprzez pablomed » 2 lis 2011, o 23:23

Powiniem włazić w wiązkę od sterownika silnika który jest na podszybiu, ale czemu ucięty, masz lub miałeś LPG? Bo to moze być odcięte dorobione nieużywane wyprowadzenie z przeciętego kabla sygnałowego sondy do komputerka LPG, wówczas te odcięte kabelki musisz połączyć ale najpierw pewność uzyskaj. Bez połączenia na na powrót przeciętych kabli sonda nie działa i spalanie na benie rośnie silnik osłabnie,
pablomed
Members

Postprzez cichy » 3 lis 2011, o 09:09

mam LPG ale najprostsze wiec odcinanie lambdy by nic nie dało, może przez przypadek został ucięty, rozpruje dzisiaj wiazke i poszukam miejsca w którym powinien być podłączony

[ Dodano: 2011-11-03, 09:54 ]
Niestety nie mogę znaleźć tego miejsca w wiazce w którym łączy się kabel.
Czy ktoś kto ma silnik aam mógłby mi to podpowiedzieć: w którym miejscu przewód od lambdy wchodzi w wiązkę
cichy
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka