Prośba o rade. Auto nie odpala.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Tesseract » 13 paź 2011, o 17:06

Ruszyłem ostatnio ze świateł, dojechałem do kojejnych i mi auto zgasło. Do tej pory nie chce odpalić. Aku choc było ladowane przez kable od razu sie rozładowuje. Pompa paliwa działa. Doszliśmy z kolega do tego ze nie ma iskry na świecach. A z drugiej strony jak włacze zapłon i zostawie go na chwile to zaczyna leciec dym pomiedzy deska a szyba. Aku teraz nie chce sie wogole naladowac bo po chwili jest calkiem rozladowane. Dodam ze byl robiony swap na 1,6 AFT 101KM, podobno 2lata temu i w normalnym warsztacie.

Co to moze byc :?:
Tesseract
Czytacz

Postprzez trojeczkaGT » 13 paź 2011, o 17:12

chyba gdzies Ci zwarcie idzie albo cos pobiera mase pradu i stad dym musisz go zlokalizowac.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Tesseract » 13 paź 2011, o 17:34

to sie domyslilem :) tylko wlasnie czy sie macie jakies propozycje :?:
Tesseract
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 13 paź 2011, o 18:51

dym z tych okolic to nasuwa mi się na myśl jedno --> komputer

zdejmij podszybie i zobacz czy nie jest osmalony

nie podłączaliście auta na krótko lub na prostowniku i czy nie zamienił ktoś biegunów???

a co do braku iskry to trzeba lecieć od cewki i sprawdzać gdzie jest iskra a gdzie się kończy tak dojdziesz do usterki a jak z samej cewki nie wychodzi prąd to sprawdź czy cewka dostaje zasilanie 12V jak tak to by uszkodzenie leżało po jej stronie
marcinkoz2910
Members

Postprzez Tesseract » 13 paź 2011, o 19:50

Auto bylo tylko ladowane przez kable i bieguny nie byly pomylone. Jak dobrze pamietam to w cewce tez chyba nie bylo pradu. A komputer sprawdze jutro. Dzieki
Tesseract
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka