PRzebicie na kopułce

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

PRzebicie na kopułce

Postprzez k-m-r1 » 4 sty 2012, o 23:48

Przebicie na kopułce

od 4 cylindra przy kopułce mam przebicie
skacze iskra jak szalona problem w tym że przewody są dosc nowe wczesniej nie było problemu

jak sie nagrzał silnik to jescze mniej iskra skakała
nie wiem dlaczego ale ona gdzieś spod tej gumowej osłoni od przewodu leci na obudowe w strone silnika tak na płasko zamieniałem przewody i dalej to samo

mam szukac ponownie przewodów?
mam szukac kopułki?
mam zmienic cały aparat?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

PRzebicie na kopułce

Postprzez aleksander » 5 sty 2012, o 11:30

witajcie,

jestem "nowy" :)) na tym forum i jeszcze nie wiem jak sie poruszać, a mam problem. W moim golfie 3 1,4 przy przękręceniu kluczyka w stacyjce słychać tylko "terkot" jak w zwarciu i migają lampki na tablicy, co to moze być.
torez
aleksander
Berbeć

Postprzez krystek.l » 5 sty 2012, o 11:59

k-m-r1, mnie robiło podobnie ale kopało jeszcze z przewodu (1 od lewej) co do świecy idzie...
I miałem wymienić kable, cewkę i to w środku ten języczek i silniczek krokowy...
i dopiero potem zaczął normalnie odpalać i nie kopał jak dotykałem kable...

pamiętam że to dużo mnie nie wyszło cenowo... (a na wiosne to jakoś wymieniałem)

[ Dodano: 2012-01-05, 11:00 ]
aleksander, a to czasem nie masz rozładowanego ako??? ;-)
krystek.l

Postprzez aleksander » 5 sty 2012, o 12:29

no niestety się rozładowany :((

[ Dodano: 2012-01-05, 11:30 ]
a kopało z przewodu kopułka-świece ?

[ Dodano: 2012-01-05, 11:35 ]
jeszcze jedno: do wczoraj jak zapaliłem to przez jakis czas słychac było "cykanie" w bagazniku (tak jakby od centralnego)i gasła lampka na przycisku otwierania dachu, może to ma jakis zwiazek ?
torez
aleksander
Berbeć

Postprzez krystek.l » 5 sty 2012, o 12:53

aleksander, tak kestia kopułka -przewody świece te okolice może tam kolega wymienić k-m-r1, :)

a co do odpalania to przy odpalaniu to od szyberdachu mi też trochę przygasa jak odpalam więc to normalne ale z cykaniem w bagażniku to hmmm u mnie tak nie ma,jedynie jak otwieram i zamykam to tak, bo centralny zaciąga wszystko :)
krystek.l

Postprzez aleksander » 5 sty 2012, o 13:15

a miałeś taki problem z centralnym? otwiera od pasażera a od kierowcy nie, po kilku razach otwiera i zamyka z obu stron, ale niestety po zamknięciu wieczorem historia sie powtarza, czyli od kierowcy nie tylko od pasażera :(
torez
aleksander
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 5 sty 2012, o 13:27

dziś w pracy podkleję sobie taśmą do HV może pomoże coś na szybko
nie uśmiecha mi sie wymieniac przewodów 80zł
kopułki palca 120zł cewka nowa ma dokłądnie rok 70 zł
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Sekate » 5 sty 2012, o 14:17

k-m-r1, miałem coś podobnego. Tyle, że dodatkowo auto nie miało mocy, na piątym biegu jechał max 100, żeby go bardziej rozpędzić musiałem biegi redukować i spalanie też było ogromne (w trasie miałem tak jak w mieście). Przebicie miałem na każdym przewodzie, pomogła ich wymiana razem ze świecami, palcem, kopułką (koszt około 200zł).

aleksander, może te rurki od powietrza masz gdzieś walnięte. A cykanie pewnie jest z centralki, bo zazwyczaj pompka 'wyje'. Sprawdź okolice pompki, może Ci wodą zalało. Przydałoby się też, żebyś założył oddzielny temat na swój problem, bo związku między centralnym, a silnikiem auta nie widzę.
Sekate
Badacz tematu

Postprzez aleksander » 5 sty 2012, o 16:16

ok.
jak juz pisałem jestem "nowy" i poruszam sie trochę po omacku, ale dzięki :-D
torez
aleksander
Berbeć

Postprzez Sekate » 5 sty 2012, o 16:19

To nie zmienia faktu, że każde forum ma swoje reguły, nie mówię tu nawet o regulaminie tylko o tym, że jeden temat to jedna 'sprawa', tak jest chyba wszędzie ;)
Sekate
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka