Przebicie silnika na głośniki itp.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez kamiloso902 » 31 mar 2012, o 14:41

Golf III 92'.1.8 GT,90KM,+LPG:
Od dłuższego czasu mam problemy z elektryką np., po naciśnięciu hamulca zapalają mi się światła postojowe,dioda od świateł przeciwmgłowych,diody od kierunkowskazów,następne gdy silnik jest na chodzie i włączę radio na głośnikach jest słychać przebicie ze świec-nie do wytrzymania,kierunki zaczynają działać dopiero po naciśnięciu hamulca i puszczeniu go. Ktoś coś wie proszę o pomoc.
Nie patrz na spalanie,
korzystaj z przyjemności jazdy!!
kamiloso902
Berbeć

Re: Przebicie silnika na głośniki itp.

Postprzez variant yacht » 31 mar 2012, o 19:51

kamiloso902 napisał(a):Golf III 92'.1.8 GT,90KM,+LPG:
Od dłuższego czasu mam problemy z elektryką np., po naciśnięciu hamulca zapalają mi się światła postojowe,dioda od świateł przeciwmgłowych,diody od kierunkowskazów,następne gdy silnik jest na chodzie i włączę radio na głośnikach jest słychać przebicie ze świec-nie do wytrzymania,kierunki zaczynają działać dopiero po naciśnięciu hamulca i puszczeniu go. Ktoś coś wie proszę o pomoc.
sprawdzić skrzynke bezpiecznikow bo lubi sie wypalać, wygrzebac z auta wiązki kabinową i silnikową , sprawdzic wszystkie masy , sprawdzic kable na przebicia miernikiem i organoleptycznie , sprawdzic wtyczki itd ( wylac wodę z lamp ;-) ) z twoich objawow wynika ze instalacja w tym aucie to jedno wielkie zwarcie, zrob to w miare szybko bo kiedys moze ci sie pojazd w koncu sfajczyc , a do radia kupic filtr przeciwzakloceniowy ....
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez marcinkoz2910 » 1 kwi 2012, o 15:18

tyle razy pisano o tym na 4um

- uciekła masa (brązowy przewód) najczęściej przy tylnych lampach
- mogła woda podejść do kloszy i zaśniedziały oprawki od żarówek

wystarczy poszukać :wstyd: :cisza:

a co do przebić na przewodach to zacznij od wymiany przewodów WN
marcinkoz2910
Members

- - -

Powrót do Elektryka