Moderator: Moderator
mlodyidosia napisał(a):światła postojowe z których chcę zrobić przeciwmgielne przednie.
adams napisał(a):mlodyidosia napisał(a):światła postojowe z których chcę zrobić przeciwmgielne przednie.
Szalony wariacie Ty
Podrzuć foto tych Twoich postojówek w wolnej chwili. A najchętniej jak leżą na aucie, bo zastanawia mnie od czego Ty to dopasowałeś. Bierzesz pod uwagę, że żarówka przeciwmgielna się "troszkę" mocniej nagrzewa i że te Twoje postojówki mogą się usmażyć no nie ? Oczywiście Twoje odbłyśniki i Twoja wola. Z tego co już nie pamiętam to CHYBA przewód masz w złączce nad chłodnicą. Dokładniej który to pin to albo sprawdź miernikiem, albo poszukaj trochę na forum w tematach z przed jakichś 2-3 lat powinieneś znaleźć wszystko czego Ci potrzeba. Prawdopodobnie podmieniasz tylko wyłączniki świateł, ciągniesz jeden przewód od złącza nad chłodnicą, dalej rozdwajasz go po jednym na stronę. Masę bierzesz z reflektorów po jednym przewodzie na lampę. Żadnej filozofii nie ma. Przy podłączaniu przewodów do lamp pamiętaj, że żarówka postojówek bierze jakieś 5W a halogenowa jakieś 10-11 razy więcej. Kombinuj i się nie spal ! Powodzenia POZDRO
szymekk napisał(a):Czyli ty chcesz tylko podpiąć te postojówki pod włącznik halogenów? No to bierzesz ten szaro żółty kabel z gniazda wielopinowego nad wentylatorem, przedłużasz, rozdzielasz na dwa, mase z lamp przednich (brązowy) albo z aku albo z blachy no i zostaje jeszcze wymienić włącznik świateł na wersje z halogenami albo dobrać sie do szaro żółtego w kostce włącznika, odciąć i dać go na przycisk jakiś, do tego + np. po stacyjce i glanc z tym że to takie lipne rozwiązanie. Ja bym wolał to zrobić na włączniku ori jak już niż rzeźby z innym włącznikiem ale jak chcesz
szymekk napisał(a):No to tak jak Ci calyczas mówimy... włącznik se wymień, znajdź złącze wielopinowe nad wentylatorem i przedłuż szaro żółty kabel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości