Witam
Aktualnie mam problem z wycieraczkami, swiatlami drogowymi i maly problem z podswitleniem tarcz/zegarow.
Opisze wystepujace problemy chronologicznie:
1. Problemy z przednia wycieraczka, samoczynne uruchomienie. Wystarczylo przelaczyc manetke raz w gore i w dol i sie normalizowalo.
2. Coraz czesciejsze problemy. Juz nie pomagalo w zaden sposob zmiana pozycki manetki. Czasem brak reakcji tempa wycieraczek na manetke. Samoczynnie sie wlaczaly wycieraczki i tez wylaczaly.
3. Podswietlenie tarcz/zegarow "sciemnialo" (samo podswietlenie, bo np podswietlenie czasu i kilometrow zostalo bez zmian). Suwak zmiany natezenia podswietlenia reaguje normalnie. Kazda ingerencja manetki wycieraczki lub glupawki wycieraczek powoduje pulsacje tylko podswietlenia zegarow.
4. Przy przetrzymaniu manetki swiatel drogowych w celu wlaczenia ich daje bardzo slabe swiatlo. Po odpuszczeniu juz manetki zapala sie ikona swiatel drogowych ale swiatla nie swieca. W momencie wylaczania swiatel drogowych brak oznak zycia swiatel, kontrolka na zegarach normalnie znika.
Pozdrawiam i chlopaki pomozcie ! Jesli ktos mial taki problem lub wie jak rozwiazac go, podzielcie sie ta informacja. Chetnie tez kupilbym potrzebne graty do naprawienia tej usterki za jakies male pieniadze. Bo bardzo slabo aktualnie stoje finansowo poniewaz, jestem swiezym nabywca i prawie wszystkie pieniadze wciagnelo na zakup samochodu, oplaty i standardowy serwis (olej, filtry).
P.S Poprzedni wlasciciel skarzyl sie na ten obiaw, takze podczas serwisu na pewno nie zostalo nic uszkodzone.
Dodam jeszcze, ze jak przemiesci sie manetke wycieraczek dwa razy w gore (maksymalna predkosc wycieraczek) czasem slyszec glosne zgrzytanie? nie mam pojecia jak to okreslic. Jakby zebatka ocierala o cos... Dodatkowo poprzedni wlasciciel usuna cala instalacje tylniej wycieraczki. Ramie, silniczek, spryskiwacz... wszystko. Objawa na pewno nie wystapila odrazu po usunieciu instalacji tylniej wycieraczki, poniewaz instalacja zostala usunieta z 3 lata temu. A objawy nastaly jakies 2 miesiace temu.
Golf III 5-dzwiowy 1.6 '96 Warszawa