przekladka zegarow III

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

przekladka zegarow III

Postprzez rawracer » 13 sie 2011, o 14:29

Witam serdecznie!
mam do Was pytanie odnosnie wymiany zegarow w golfie III.
teraz tak golf III 1.9D zegary z zegarkiem:)
a chcem zalozyc zegary z obrotosciomierzem.
i tak czy oryginalnie w kostce do zegarow nie wiem czy jest 1 czy 2 jest impuls z ecu do obrotosciomierza czy trzeba bedzie cos przerabiac.
i pytanie drugie to czy zegary musza byc tez od diesela jakiegos tdi czy od benzyny tez podejdzie?
jak wtedy bedzie wygladal przebieg? z zegarow nowych zapisany w epromie czy gdzies ze sterownika pojdzie ten co mam?

[ Dodano: 2011-08-13, 15:13 ]
i jescze jedno czy jak mam obecnie licznik z kontrolkami z symbolami to jakby zalozyl ten z czarna listwa kontrolek to tez bedzie dzialac
rawracer
Czytacz

przekladka zegarow III

Postprzez andrzej4286 » 13 sie 2011, o 16:14

tych tematow bylo pelno na forum i nie tylko wystarczy poszukac!!
byle mk3 teraz mk4
andrzej4286
Badacz tematu

Postprzez rawracer » 13 sie 2011, o 17:10

znalazlem kilka ale nie znalazlem wszystkich odpowiedzi tak jak liczylem a tematy z 2009 roku i wiele linkow juz nie jest aktywnych
rawracer
Czytacz

Postprzez michaal » 13 sie 2011, o 18:02

1. Jak kupisz zegary z obrotomierzem nie musisz nic przerabiać instalacja jest już pociągnięta
2. Musisz kupić zegary o takim samym numerze WGSZ wtedy nie będziesz miał przekłamywań co do prędkości ( najlepiej z takiego co miał taki sam silnik). Gdzieś na forum jest link gdzie można sprawdzić jaki powinieneś mieć ten numer i jak sprawdzić w twoim liczniku.
3. Jak kupisz z takiego samego silnika ale bez widocznych ikonek wszystko będzie chodziło ( niektórzy przenosili samą listwę gdzie są ikonki)
4. Co do pamięci w naszych golfach przebieg zapisuje się tylko w liczniku także jak chcesz mieć ten ze starego to będziesz musiał przeprogramować EPROM. Jak nie przeprogramujesz będziesz miał przebieg tego golfa w którym wcześniej jeździł liczik
michaal
Badacz tematu

Postprzez rawracer » 13 sie 2011, o 18:17

no ja mam 1.9d a mam licznik upatrony od 1.9td jak myslisz
rawracer
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka