Przełożenie podgrzewania spryskiwaczy

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Senti » 30 maja 2014, o 16:28

A więc kupiłem maskę do mojego golfa 3. I mam pytanie czy da się przełożyć podgrzewanie dysz spryskiwaczy ? I jak tak to jak to zrobić ?
Senti
Berbeć

Postprzez adams » 30 maja 2014, o 16:39

Jeżeli masz w aucie instlacje i w starej msce miales podgrzewane spryski to wyciagasz stare spryskiwacze i wkladasz owe - ale to chyba zadna filozofia i pewnie o to bys nie pytal. Ale jesli jest to drugi przypadek, czyli odwrotnie: Kpiles maske z podgrzewanymi dyszami a w starej nie miales tej opcji czyli w aucie nie masz poprowadzonej ori wiazki to albo mozesz podpiac sie pod wylacanik ogrzewania tylej szyby, albo pod cos gdzie pojawia sie plus po przekreceniu kluczyka w stacyjce. Nie wiem moze to byc klakson, radio, puszka bezpiecznikow w aucie. Jak Ci sie tylko podoba. Z tego co niepamietam to dysze same sie rozlaczaja przy jakiejs tam okreslonej temperaturze, wiec pod wylacznik ogrzewania tylnej szyby to chyba bez sensu. Na wszelki wypadek sprawdz sobie najlepiej amperomierzem czy sie rozlaczaja jak je na krotko podlaczysz. Temat do ogarniecia w niedlugim czasie. POWODZENIA :super:
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Senti » 30 maja 2014, o 16:49

Mam w starej masce podgrzewane. A w tej co kupiłem brak. I chcę po prostu zamienić i przełożyć bo stara mi się sypała.

Tylko zastanawiam się jak wyciągnąć przewody ze starej maski i dać do nowej bo one pomiędzy blachami idą.
Senti
Berbeć

Postprzez adams » 30 maja 2014, o 22:01

Pomiedzy blachami ? W masce ? Z tego co pamietam to u mnie kulturalnie byly zaczepione na plastikach od wewnatrz ale na wierzchu. Cala filozofia polegalaby na wyciagnieciu z jednej maski i wsadzeniu w drugą i zaczepienie kabelków i kostek w teplastikowe objemki ktorymi chyba tez szly wezyki. Dziwnie chyba jakos masz...
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Senti » 30 maja 2014, o 23:42

Nie aktualne podołałem i ogarnąłem. Nie widziałem że do tych otworów bezpośrednio są wpięte spryskiwacze i od nich all kable. Po ściągnięciu maski już wyczaiłem.
Senti
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka