przeróbka pneumatycznej centralki na elektryczna

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez aro1120 » 16 wrz 2012, o 12:38

sprawa wyglada tak vento kupiłem juz z alarmem anakonda wszystko fajnie smiga jest opcja komfortu nie mam nic do zarzucenia tylko ten pneumatyczny zamek :/ jak nie zamknie tylnych drzwi to znowu przewód sie złamie i jezdze z otwartym bagaźnikiem, wczoraj drzwi tylne nie dało sie w zaden sposob otworzyć bo pekł przewód na słupku no szlak mnie trafia , do zimy blizej niz dalej więc stwierdziłem że czas wywalić pneumata i zainstalować siłowniki elektryczne. W schemacie montazu anakondy znalazłem że 2 przewody odpowiadaja za impuls do zamkniecia centralnego zamka a drugi to impuls do otworzenia centralnego zamka. Rozumiem więc że trzeba kupić zestaw centralnego zamka ze sterownikiem ale bez pilota wszystko zamontowac a te 2 przewody z anakondy połaczyć z odpowiednimi z centralki z centralnego zamka i bedzie smigać tak ???
aro1120
Czytacz

Postprzez Gofer » 18 wrz 2012, o 10:51

aro1120 napisał(a):tylko ten pneumatyczny zamek

Ja bym jednak wymienił wężyki .
Mniej roboty niż wymiana na elektryczne siłowniki i koszta też mniejsze .
Gofer
Gaduła

Postprzez aro1120 » 26 gru 2012, o 00:21

temat wraca nie bede tego gówna wiecej naprawiał i chodził i sprawdzał czy sie zamknał czy nie a moze nie wszysktie drzwi sa zamkniete :/
aro1120
Czytacz

Postprzez pablomed » 26 gru 2012, o 00:35

aro1120, central pneumatyczny jest bardzo trwały a przygody z wężykami sporadyczne. Zrób z nimi porządnie i nie będzie problemu. Wiesz ile roboty jest z założeniem siłowników do 4 drzwi? A jeszcze pewnie chciałbyś do klapy i klapki założyć siłowniki. To jest ze dwa dni ciągłej pracy a wężyk zmienisz w parę minut. Elektryczny central też jest awaryjny, zwłaszcza włączniki w siłownikach master padają od wilgoci
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka