Przestał odpalć

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez michalmb » 25 lis 2010, o 18:33

Dziś wszedłem pod niego i zobaczyłem że ta taśma między rozrusznikiem a bembiksem jest przerwana i podczas kręcenia właśnie tam sie zaiskrzy. Czy to może być powód że rozrusznik nie pracuje???
michalmb
Czytacz

Postprzez mani51 » 25 lis 2010, o 19:47

chyba między rozrusznikiem a automatem ale jak zwał tak zwał :-)

to raczej napewno jest powód Twoich problemów
mani51
Members

Postprzez michalmb » 25 lis 2010, o 22:07

No sorry automatem. Więc jutro spróbuje to jakoś mocno i ze sobą złączyć i napisze co z tego wyjdzie?
michalmb
Czytacz

Postprzez stonek » 30 lis 2010, o 17:13

witam i ja podepne sie pod temat, u mnie było to samo całkowity reset zegarów najpierw zauważylem luz po miedzy tą taśmą miedzianą po zlikwidowaniu tego problemu naładowałem akumulator i wszystko wrocilo do normy, ale po miesiącu problem zegarów wrócił wiec mam takie pytanie jaki powinien byc prąd po sprawdzeniu na sucho miernikiem (u mnie jest 12,34v) akumulatora74Ah 640A i jak sprawdzić miernikiem (gdzie przyłożyć kable miernika) jaki powinien byc prąd ładowania , bo jeszcze obtawiam że moge mieć już wycugany regulator napiecia i poprostu mi akumulatora nie doładowuje
marcin
stonek
Berbeć

Postprzez Seba22 » 9 lut 2012, o 21:23

Witam.
Znów mam ten sam problem przy zapalaniu ze robi sie reset zegarka i kilometrów przebiegu dziennego i przy tym rozrusznik cały czas kręci akumulator ma 6 miesięcy . Pozdrawiam i proszę o pomoc
SEBA22
Seba22
Berbeć

Postprzez agalew » 10 lut 2012, o 23:13

witam, podłącze się pod ten temat, aby już nie zakładać nowego.

oczywiście chodzi o akumulator i poranne odpalanie (golf III diesel). ładowałam akumulator całą noc, rano gdy go podłączyłam autko odpala bez problemu, ale niestety już następnego dnia nie chce. myślicie, ze to jest problem z akumulatorem? czy moze chodzi np o to, ze akumulator sie nie ładuje podczas jazdy ? ale kontrolka akumulatora nie pali się. moze świece ? bo az dziwne, ze po az tak dlugim ładowaniu w domu następnego dnia (po nocy) już muli. jakieś rady?
agalew
Berbeć

Postprzez Snejk18 » 10 lut 2012, o 23:23

agalew napisał(a):witam, podłącze się pod ten temat, aby już nie zakładać nowego.

oczywiście chodzi o akumulator i poranne odpalanie (golf III diesel). ładowałam akumulator całą noc, rano gdy go podłączyłam autko odpala bez problemu, ale niestety już następnego dnia nie chce. myślicie, ze to jest problem z akumulatorem? czy moze chodzi np o to, ze akumulator sie nie ładuje podczas jazdy ? ale kontrolka akumulatora nie pali się. moze świece ? bo az dziwne, ze po az tak dlugim ładowaniu w domu następnego dnia (po nocy) już muli. jakieś rady?

Ile lat ma akumulator ?? Jeżeli jest stary, to może po prostu już nie trzymać napięcia.
Gdzie trzymasz samochód ?? Pod chmurką czy w garażu ?? Przy obecnych temperaturach diesle będą miały problemy...

Próbowałaś odłączać aku i trzymać go w domu na noc (bez ładowania, żeby tylko stał w cieple) ??

Jeżeli chodzi o ładowanie, to musisz mieć miernik.
http://allegro.pl/hurt-miernik-elektryc ... 58154.html

Mierzysz napięcie na klemach kiedy silnik chodzi, powinno być ponad 14V.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez agalew » 11 lut 2012, o 00:40

no może faktycznie nie trzyma napięcia. niestety stoi pod chmurką. nie probowalam trzymac aku w domu bez ładowania... bo jak już go przyniosę do domu to nic nie stoi na przeszkodzie, zeby go podlaczyc do prostownika ;) ale mogę sprobowac. i chyba muszę nabyć taki miernik :)
agalew
Berbeć

Postprzez Snejk18 » 11 lut 2012, o 00:59

agalew napisał(a):nie probowalam trzymac aku w domu bez ładowania... bo jak już go przyniosę do domu to nic nie stoi na przeszkodzie, zeby go podlaczyc do prostownika

W sumie tak, ale chodziło mi o to, żeby chować aku co noc (i kiedy samochodu nie używasz) do domu, żeby na mrozie nie stał.

agalew napisał(a):i chyba muszę nabyć taki miernik

Przydaje się :)
Snejk18
Fanatyk

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka