Przewody w błotniku

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Przewody w błotniku

Postprzez szkura » 30 wrz 2011, o 22:20

Witam
Dziś zauważyłem że w lewym błotniku są doprowadzone przewody a ich końce zaizolowane.
Do czego one mogą być? Jest to podwójny przewód (dwie żyły razem zgrzane) w grubszej izolacji niż standardowa, jedna żyła jest czarna a druga czarna z białym paskiem lub dwoma paskami białym i niebieskim( mała różnica między niebieskim a czarnym) i napięcie na nim nie występuje. Z tego co zauważyłem to idzie w okolice stacyjki choć nie koniecznie.
Czy to jest oryginalna instalacja czy może dokładana? Pytam dlatego że nie chce mi się wszystkiego rozbierać aby go dokładnie zlokalizować.
Aha i jeszcze jedno
Czy mk3 miały anteny wysuwane?
szkura
Czytacz

Przewody w błotniku

Postprzez trojeczkaGT » 30 wrz 2011, o 23:26

tak nie wiem czy koniecznie wysuwane ale ja mam np antene w lewym blotniku u ona chyba wysuwana kiedys :D tak czy siak to powinny byc kable od anteny
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BartheZz_3 » 1 paź 2011, o 07:45

trojeczkaGT napisał(a):tak nie wiem czy koniecznie wysuwane ale ja mam np antene w lewym blotniku u ona chyba wysuwana kiedys :D tak czy siak to powinny byc kable od anteny

Tak samo mysle, innej opcji nie ma, chyba ze poprzedni cos kombinowal wlasciciel, wiadomo co ludzie potrafia :-)
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez szkura » 1 paź 2011, o 18:18

A jak powinna wyglądać antena wysuwana?
Moja jest z kilku części które można w siebie wsunąć ale od dołu nie widać żadnego silniczka czy siłownika od wysuwania. Jest tylko taka grubsza rurka w która wszystko się chowa.
szkura
Czytacz

Postprzez BartheZz_3 » 3 paź 2011, o 08:27

No to masz wysuwana mechanicznie - rekami :-P
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez PiJey88 » 3 paź 2011, o 10:36

może kiedyś była automatyczna tylko się zepsuła i jest teraz oryginalna, i od tego te kable, zobaczy czy po włączeniu radia pojawia sie napięcie
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Elektryka