Mam spory kłopot . Kolega wymieniał bezpiecznik 50A od świec żarowych i przy wkładaniu na miejsce skrzynki bezpieczników przyciął plusa (gruby czerwony przewód) co spowodowało zwarcie i kupę dymu. kiedy dym opadł na dywaniku znalazł małą niebieską wtyczkę wetkniętą w czarne gniazdko zmostkowane w środku.Zdjąłem plastiki i zobaczyłem że z wtyczki kostki stacyjki zwisa opalony z koszulki kabel , ale tylko jeden a ze wspomnianej wtyczki wystają dwa , tez opalone z koszulek . rozebrałem w swoim golfie plastik i wychodzi mi że spalony kabel od stacyjki był koloru czarnego. Problem w tym że nie wiem z jakim przewodem łączył się w tej wtyczce bo u mnie wygląda jakby wchodził do skrzynki bezpieczników . Chyba, że zjarało się coś jeszcze ale przy izolowaniu kabli nic nie znalazłem . Może ktoś wie co było zmostkowane tą wtyczką ? ( nie mogę dodać fotki ale mogę wysłać jak trzeba ) Myślę że to ten czarny przewód ale nie wiem z czym . Teraz nie ma kontrolek na desce i nie da rady odpalić choć rozrusznik kręci jak helikopter Autko to mk3 1,9 td 94`
z góry dziękuję za pomoc