Moderator: Moderator
lanos20 napisał(a): mam ten sam objaw. Silniki maja taki czujnik i przestawiaja zaplon o pare stopni zeby ulatwic zaplon ale nie do konca to
żabka napisał(a):Witam mam problem z porannym odpaleniem golfa 3 dzieje sie to zawszy po nocnym postoju gdy już zapali to mogę go za chwilke zgasić i już zapali bez problemu przy próbie odpalenia jest jakieś przycięcie silnika jakby rozrusznik nie miał siły obrócić silnikiem ( rozrusznik po remoncie ) ( akumulator sprawny) wymieniłem aparat zapłonowy bo myślałem ze to czujnik hala ale to nie to objawy są te same ale co dziwnego przy tej próbie odpalenia ( przycięciu silnika) resetuje mi sie zegar godziny na liczniku jak by gdzieś duży prąd szedł ale mało tego to przy rozgrzaniu silnika do 90 stopni włączam dmuchawę obroty silnika zaczynają falować raz 700 ob/min do 900 obr / min tak co parę sekund raz w górę raz w dół a jak włączę światła to schodzą do 7 tys i za chwile idą do góry i wachlują Gdy jest wiosna lato temperatury plusowe ten problem ginie aż do czasu nadejścia małych przymrozków. POZDRAWIAM POSIADACZY TYCH BRYCZEK
aparat zapłonowy był kupiony nowy zakładany z boku ale jak wypne kopułkę zapłonową to kręci nawet jak stoi 3, 4 dni nie ma przycinaniapietrasiak2 napisał(a):lanos20 napisał(a): mam ten sam objaw. Silniki maja taki czujnik i przestawiaja zaplon o pare stopni zeby ulatwic zaplon ale nie do konca to
Jaki czujnik w ABS sie masz co zapłon przestawia?
Stukowy????
[ Dodano: 2013-02-18, 15:11 ]żabka napisał(a):Witam mam problem z porannym odpaleniem golfa 3 dzieje sie to zawszy po nocnym postoju gdy już zapali to mogę go za chwilke zgasić i już zapali bez problemu przy próbie odpalenia jest jakieś przycięcie silnika jakby rozrusznik nie miał siły obrócić silnikiem ( rozrusznik po remoncie ) ( akumulator sprawny) wymieniłem aparat zapłonowy bo myślałem ze to czujnik hala ale to nie to objawy są te same ale co dziwnego przy tej próbie odpalenia ( przycięciu silnika) resetuje mi sie zegar godziny na liczniku jak by gdzieś duży prąd szedł ale mało tego to przy rozgrzaniu silnika do 90 stopni włączam dmuchawę obroty silnika zaczynają falować raz 700 ob/min do 900 obr / min tak co parę sekund raz w górę raz w dół a jak włączę światła to schodzą do 7 tys i za chwile idą do góry i wachlują Gdy jest wiosna lato temperatury plusowe ten problem ginie aż do czasu nadejścia małych przymrozków. POZDRAWIAM POSIADACZY TYCH BRYCZEK
Pytanie ? płynów nie ubywa? Świece przed odpaleniem sprawdzałeś suche są?Sprawdzałeś jak kręci bez kabla WN cewka kopółka?Połączenie z alku do silnika nie zaśniedziałe,a w szczególności przy altku.Jak regenerowałeś rozrusznik szczeliny między klatkami komutatora czyściłe?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości