Witam
jak w temacie. Co prawda to nie jest golf ale może ktoś pomoże Problem polega na tym że nawet w czasie jazdy gdy są utrzymywane obroty to przygasają (i ponownie świecą normalnie) wszystkie światła zewnętrzne + licznik i radio. Ostatnio była czyszczona i ustawiana przepustnica + regulacja zaworów i dodatkowo regulowana instalacja LPG + wymiana filterka od gazu. Do wymiany pozostały jeszcze świece ale wydaje mi się że nie powinny one mieć na to znaczenie...
Pomoże ktoś??
uuuuu masz skoki napiecia ja bym stawial na regulator napiecia :d
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
poszperałem trochę i powody mogą być następujące:
czujnik skrętu (wspomaganie u mnie też nie zawsze hula)
regulator napięcia
wiązka na lewej podłużnicy
tylko że mam taki problem bo skodzina po czyszczeniu i ustawieniu przepustnicy miała sprawdzane błędy i żadnych nie wykryto na benzynie tylko na LPG ale gazownik powiedział że to normalne przy tej instalacji którą posiada skodzina
GOLF III 1.8GT napisał(a):ale światła przygasają nawet jak nie skręcam kierownicą...
wiec czuje ze regulator napiecia u mnie w innym aucie tak sie dzialo raz swiecily mocniej raz slabiej i wujek madra glowa powiedzial regulator napiecia i fakt zmienilem i juz bylo ok.
bo jak jest zrabany to napiecie raz wiec wieksze raz mniejsze i dlatego swiecia slabiej czasem mocniej.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
jeśli to "pulsowanie" świateł reaguje na pedał przyśpieszenia (czytaj gazu ) to na pewno szczotki lub regulator na alternatorze, wymienia się oba elementy na raz
[ Dodano: 2011-10-18, 20:31 ] jeszcze jedna rzecz nasuwa mi się na myśl bo piszesz o tej naprawie z czyszczeniem przepustnicy to możliwe że ktoś nie przykręcił jakiejś masy lub źle ją przykręcił ewentualnie uszkodził przewód masowy
to mruganie występowało już wcześniej. i najprawdopodobniej winny jest czujnik skrętu... Ale w tygodniu sprawdzę regulator i jak okaże się dobry to się bo ten czujnik kosztuje ok. 300zł