Powitać. Panowie mam pytanie Gdzie w MK3 są punkty masy. Mam trochę słabą masę dochodząca do przepływomierza i nie wiem w których miejscach szukać i sprawdzać w kolejności. Silnik 2.8 AAA
KEFRZYSKI, Nie wiem,jak to jest w VR6,u mnie idzie masa z aku i 1-szy punkt to koło zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego,później idzie do bloku silnika.
Dodatkowo idzie taką plecionką miedzianą z silnika na budę,oraz osobno idzie masa z aku do środka auta.
Buda czy to w dieslu czy w benzynie jest taka sama punkt jest przy zbiorniczku, w środku na słupkach A z jednej i drugiej strony. i jak dobrze kojaże chyba jeden jest na ścinie grodziowej w okolicy cewki (może nawet dwa symetrycznie po jednej i drugiej stronie)
nad przelotka dzrzwi kierowcy (nad skrzynka przekaznikow po lewej) jest pzrykrecone takie brazowe kolko do ktorego sa powpinane kable masowe.moze tam gdzies masz slaba mase
u mnie pierwszy punk masowy jest pod podstawa akumulatora , tam idzie masa z aku i stamtąd rozchodzą się masy na resztą karoserii a na słupkach przednich nad wyjściem wiązki z drzwi też sa punkty
przejrzałem dwie książki do golfa -sam naprawiam i ani jednej wzmianki o punktach masy nawet jednego zdjęcia czy rysunku, jeszcze można by w etce sprawdzić ale jej nie posiadam niestety