Pytanie dotyczące sensora i poduszek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Seboo » 5 paź 2011, o 08:08

Witam

Mam u siebie w golfie jedną poduszkę w kierownicy ale chciał bym założyc także u pasażera i moje pytanie dotyczy tego czy sensor który mam będzie dobry czy muszę kupic taki na dwie poduszki? Albo czy wystarczy że kupie airbag pasażera i podłącze??

Pozdrawiam.
Seboo
Czytacz

Postprzez Emilus456 » 6 paź 2011, o 22:30

Kolego Z tego co widzę to silnik masz założony od Passata bo AFN nie występowały w golfach wg Etki i sprawa do poduszki sie ma tak wykręć schowek i poszukaj wtyczki zaślepionej takim koreczkiem (rezystorem) bo wg schematu masz wtyczkę już podciągnięta na poduszkę tylko ze jej nie ma i jest zaślepiona rezystorem nie było sensorów na jednego jasia były tylko rożne wersje wyposażenia
Emilus456
Berbeć

Postprzez Snejk18 » 6 paź 2011, o 23:07

Emilus456 napisał(a):Kolego Z tego co widzę to silnik masz założony od Passata bo AFN nie występowały w golfach wg Etki

O_o
Co ma piernik do wiatraka i kto Ci takich głupot naopowiadał, że AFN-y w MK3 nie występowały...
Były normalnie montowane, ale dopiero od 96r.

Emilus456 napisał(a):sprawa do poduszki sie ma tak wykręć schowek i poszukaj wtyczki zaślepionej takim koreczkiem (rezystorem) bo wg schematu masz wtyczkę już podciągnięta na poduszkę tylko ze jej nie ma i jest zaślepiona rezystorem nie było sensorów na jednego jasia były tylko rożne wersje wyposażenia

Tu także muszę się nie zgodzić. Montowałem u siebie poduszki (fabrycznie nie miałem żadnej) i jak szukałem części, to do golfów, były dostępne sensory zarówno na jedną jak i na dwie poduszki, więc sensor też raczej trzeba będziesz musiał zmienić.
Jak dokładnie jest z wiązką od poduszek to nie jestem pewien, ale skoro sensor jest na jedną poduchę, to raczej wiązka od niego nie będzie miała wyjść na dwie.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez BartheZz_3 » 7 paź 2011, o 07:27

Emilus456 napisał(a):Kolego Z tego co widzę to silnik masz założony od Passata bo AFN nie występowały w golfach

Ales doł !!
:wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:
Ja zakladalem poduche pasazera, wtyczka rzeczywiscie byla pod tym schowek gornym, podlaczylem, nic nie wywalilo, bledow nie mam, wiec moze mialem ten fart ze mialem na dwie poduchy, albo przeszlosc nakazala zastapic poduche schowkiem...
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Snejk18 » 7 paź 2011, o 08:57

Na 100% nie jestem pewien czy rzeczywiście trzeba będzie zmienić sensor. Napisałem tylko jak było jak ja zakładałem poduszki.
Może to zależy od rocznika...
Seboo, najlepiej będzie jak odkręcisz schowek i poszukasz tej wtyczki. Jeżeli tam będzie, to tylko kupujesz poduchę pasażera i po problemie. Jeżeli jej nie będzie, to będziesz miał więcej zabawy.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez Bradley » 8 paź 2011, o 10:35

Trzeba dostac sie do sterownika poduszki (chyba wiesz gdzie jest) i leciec po wiazce prujac auto w kierunku schowka pasazera. Byc moze masz sterownik na 2 poduchy. Czasem niemcy wkladali co popadnie. Ja np. mialem u siebie wiazke z MFA od manetki a ten samochod MFA na oczy nie widzial dopoki nie zalozylem licznika ;) To samo z komputerem 16bit a jeszcze wiekszosc z 96 roku ma 8bit.
Pewnie latwiej byloby sprawdzic to laczac sie ze sterownikiem poduchy i po jego numerze i literce na koncu. Tylko kto ma dostep do takich informacji zeby powiedziec jaki to sterownik.
Skoro masz AFNa od nowosci to pewnie wiazka juz jest na full wypasie ;)
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

- - -

Powrót do Elektryka