Pytanie o przekaźnik - i nie tylko

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Jafcyk » 21 maja 2011, o 11:44

Mam pytanie o przekaźnik. W trakcie wymiany skrzynki bezpieczników zobaczyłem przekaźnik z którego wychodzą dwa kabelki - do czego jest ten przekaźnik? Elektryk nie umiał mi odpowiedzieć. Obrazek

Natomiast mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego czujnika - od czego jest i jak go można uszczelnić, bo trochę olej się przez niego wydostaje.
Bardzo proszę o odpowiedź Obrazek
Jafcyk
Czytacz

Postprzez Zico63 » 21 maja 2011, o 15:17

To był elektryk?
Pytanie 1: Jest to przerywacz kierunkowskazów, nieoryginalny, z opcją kontroli kierunkowskazów przyczepy (gdzieś musi być od tego kontrolka - jeśli kontrolka miga, przyczepka jest sprawna; gdy nie miga, przyczepka też nie miga).
Pytanie 2: Praktycznie - NIE. Nie warto się z tym bawić, wymiana. Jest to czujnik niskiego ciśnienia oleju (0,25 BAR). Numer VW 028 919 081D.
Zico63
Members

Postprzez Jafcyk » 21 maja 2011, o 22:15

Pan elektryk na moje pytania - a miałem ich kilka - miał jedną odpowiedź - TRUDNO POWIEDZIEĆ. Rzeczywiście mam kontrolkę i miga jak mam podłączoną przyczepkę, tz raz ją miałem podłączoną jakieś 3 lata temu. :lol:
Nie ma to jak forum. Zico63 - plus dla Ciebie :ok:
Jafcyk
Czytacz

Postprzez siwekk8 » 18 lip 2011, o 13:24

Podepnę się pod ten temacik bo nie chciałbym zaśmiecać nowym:) Dzisiaj podczas jazdy zaczą wariować mi obrotomierz zamknęło mi go na7 tys; po wyłączeniu silnika i przekręceniu zapłonu obrotomierz dalej wariuje i strasznie huczy przekaźnik 167, wymiana przekaźnika nie pomogła:) jeżeli ktoś mkoże pomóc to proszę o kontakt tel na nr 606 147 077 bo ostatnio nie mam stałego dostępu do neta. Pozdro wracam grzebać w golfiku:)
siwekk8
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka