wciśnij sobie U + DX, pojawi Ci się na wyświetlaczu dwa symbole. Potem wciśnij pokrętło od głośności i radio zacznie szukać. Jak znajdzie stację to się automatycznie zatrzyma. Przytrzymaj wtedy 1/2/3/4 i na tym numerku zakoduje Ci wybrany namiar.
btw. sposób wypracowany na zasadzie prób i błędów. nie znalazłem do tego radia manualu, więc nie wiem do czego pozostałe guziczki. Jak rozkminisz to się pochwal
miałem takie radio w poprzednim golfie i mi jakoś problemu nie stwarzało z szukaniem fali. U mnie normalnie wciskało się potencjometr od głośności i automatycznie szukało stacji potem żeby zapisać falę trzymało się np. klawisz 1 lub 4 obojętnie co do funkcji basse nie musze mówić a hohnen to są wysokie tony VF chyba też było od szukania stacji LO i DX były chyba od zmian fali
Mam wersję Beta, i też nie jarzę do czego służy przycisk VF - podejrzewam, że to zakres fal średnich, ale nie mam jak sprawdzić, bo na średnich nic w pobliżu nie nadaje.
peter_pater, znalazłem takie info: "Po włączeniu "VF' radio będzie wyszukiwało stacji na których nadawane są informacje o warunkach drogowych (ARI) co w naszych warunkach nie funkcjonuje."