Reset ECU AFT

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Reset ECU AFT

Postprzez pablos » 21 lut 2012, o 19:30

Witam.Jak w temacie ostnio wymieniałem świece zapłonowe w aucie i padł mi aku więc musiałem go odłaczyc i naładowac prostownikiem. I mam pytanie czy silnik 1.6 AFT, a dokładnie czy jego ECU Simos zresetował ustawienia bo na jakim forum znalazłem, że Simosa resetuje się VAGiem,a z odłaczenie aku nic nie zdziała. No i okazało się że nie miałem wahy i musiałem do CPN pojechać na gazie. A wyczytałem że po resecie ECU należy zapalic na benzynie itd. W takim razie będę musiał znowu klemy odąłczać i robić adaptację.Proszę o wypowiedzi tych co najlepiej mieli stycznosć z tym silnikiem.
Ostatnio edytowano 21 lut 2012, o 20:11 przez pablos, łącznie edytowano 1 raz
pablos
Czytacz

Reset ECU AFT

Postprzez pablomed » 21 lut 2012, o 20:11

pablos, reset bez dodatkowego interfejsu czyli przez odpinanie klem dotyczy tylko wtrysku jednopunktowego. U ciebie nie przewiduję żeby powstał jakiś problem, a jeśli - to ustąpi sam po niedługim czasie albo VAG
pablomed
Members

Postprzez pablos » 21 lut 2012, o 20:23

aha czyli mój 1.6 AFT jest na wielopunktowiec bo ma listwe wtryskową, a ja byłem świecie przekonany, że jedno :lol: a ostanio zakupiłem kabel Vaga tylko lapka musze skoławac to się posprawdza co nie co dzięki za pomoc pablomed
pablos
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka