Ringi i Xenony

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez DJ_DARCO » 30 sie 2011, o 21:24

xenon nie musi być na soczewce. niektóre modele megane i jakieś volvo ma xeny (oryginalne) na zwykłych (fabrycznych) lustrach oczywiście gładkie szkło i spryski i poziomowanie musi być takie wymogi. co do przekaźników to dodatkowo musi być odpowiednio gruby kabelek bo energia pójdzie w ciepło nie w światło :P tak podepne sie jeszcze w sprawie naszych lamp angel eyes w krakowie jakiś nadgorliwy policjant chciał mi zabrać dowód rejestracyjny za moje przednie lampki? mógł to zrobić czy zalewał? nie odebrał mi w końcu dowodu bo go wyśmiałem ale jest coś czego tym lampom brakuje?
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
DJ_DARCO
Czytacz

Postprzez RAQnio_V » 30 sie 2011, o 21:30

DJ_DARCO napisał(a):jest coś czego tym lampom brakuje?

do puki nie zamontujesz xenonu i nie podepniesz ringów masz w pełni homologowaną lampę.

DJ_DARCO napisał(a):xenon nie musi być na soczewce. niektóre modele megane i jakieś volvo ma xeny (oryginalne) na zwykłych (fabrycznych) lustrach oczywiście gładkie szkło i spryski i poziomowanie musi być takie wymogi.

Peugeoty też nie które miały xenon na zykłym odbłyśniku. Mój szef ma 607 i ma fabryczny xnenon. Tylko zapomniałeś dodać, że to tyczy się samochodów FABRYCZNIE w nie wyposażone ;) jak dołożysz sobie samemu tracisz homologację na lampy ;)
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez DJ_DARCO » 30 sie 2011, o 21:36

tak miałem na myśli oryginalnie montowane xeny :D wiem że hella wypuściła kiedyś na rynek KIT do montażu xenów w mk3 ale to wychodziło 4 tysie :P
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
DJ_DARCO
Czytacz

Postprzez trojeczkaGT » 30 sie 2011, o 21:55

RAQnio_V a ringi nie moga byc podpiete dodatkowo jako pozycja ?? bo w angel eyes jest tak ze z boku jest dioda i na gorze jest no i ringi na pozycji nie moga byc razem ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez RAQnio_V » 31 sie 2011, o 06:28

trojeczkaGT, homologacja jest tylko na to co masz podpięte do standardowej wtyczki. Ringi i tą małą diodę na środku podpinasz z osobnej instalacji. Policja co prawda nie zawsze się o to czepia, ale jeśli jest kumaty policjant (co rzadko się zdarza) to będzie o tym wiedział ;)
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez czaro » 31 sie 2011, o 07:45

RAQnio_V napisał(a): homologacja jest tylko na to co masz podpięte do standardowej wtyczki. Ringi i tą małą diodę na środku podpinasz z osobnej instalacji.

A ja mam wpięte ringi do standardowej wtyczki.
czaro
Members

Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez RAQnio_V » 31 sie 2011, o 21:08

czaro, jak kupowałeś lampy to do ringów była osobna instalacja, czy podpiąłeś wtyczkę do lampy i ringi od razu świeciły :wstyd:
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 31 sie 2011, o 21:15

RAQnio_V napisał(a):czaro, jak kupowałeś lampy to do ringów była osobna instalacja, czy podpiąłeś wtyczkę do lampy i ringi od razu świeciły :wstyd:
ja ringi miałem podłączone pod standardową wtyczkę i świeciły normalnie po podaniu prądu na postojówki.
prezesik
Members

Postprzez trojeczkaGT » 31 sie 2011, o 21:18

ja musialem calkiem przerobic wtyczki na takie plaskie ;p bo byly takie ni to kwadratowe ni okragle i ringi byly nie podlaczone wiec podlaczylem pod pozycje gratis :D wiec normalna pozycja jest + ringi dla bajeru.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez RAQnio_V » 31 sie 2011, o 21:48

prezesik25, a przerabiałeś czy już po zakupie miałeś tak ??

[ Dodano: 2011-08-31, 21:50 ]
czaro, prezesik25, jeszcze jedna ważna sprawa. Macie sonary I czy II generacji ?? Bo wiem, że w I generacji nie które miały instalacje z ringów podpiętą do wtyczki. IIg. wszystkie miały instalację do ringów osobno.
RAQnio_V
Badacz tematu

Ringi i Xenony

Postprzez kedar » 13 wrz 2011, o 17:52

Zakupiłem co trzeba aby zrobić z ringów światła dzienne ale lipa wyszła bo. Diody LED jakie dostałem mają za słabe światło aby było widoczne przez ringi. Poza tym samo mocowanie się jak to robił facet ze strony http://ck222s.bithal.de/ck222web/angeleyes.htm nie jest warte świeczki. Demontaż, przeróbka ... Postanowiłem że jednak kupie LEDy do jazdy dziennej. Są coraz tańsze i solidnie robione. Myślę że za miesiąc będzie założone. A diody LED do wnętrza pójdą jako oświetlenie dodatkowe przy otwieraniu drzwi ;-) Jak skończę to pstryknę parę fotek i pokaże.
Co do Xenonów to sytuacja wygląda tak że kolega ma w Audi A6 założone bez poziomowania i jest ok. Przetwornica i żarówki H4. Idę w jego ślady he he

Pozdrawiam wszystkich co polepszają sobie widoczność bez uprzykrzania innym z naprzeciwka.
Zgarniacz śniegu naprawiony :-) Zapłaciło państwo POLSKIE
kedar
Czytacz

Postprzez Kriss_Lodz » 13 wrz 2011, o 20:50

kedar napisał(a):Zakupiłem co trzeba aby zrobić z ringów światła dzienne ale lipa wyszła bo. Diody LED jakie dostałem mają za słabe światło aby było widoczne przez ringi.

Kup ringi CCFL :) świecą niesamowicie, w końcu to też lampa wyładowcza :) jak zennon :)
Nie masz co zrobić z kasą ????

Zostań klientem stacji ASO :)
Kriss_Lodz
Czytacz

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka