Ringi i Xenony

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Ringi i Xenony

Postprzez kedar » 11 sie 2011, o 22:37

1. Jak podłączyć ringi aby zapalały się jako światła dzienne ?
2.Czy ktoś ma schemat podłączenia Xenonów do Golf 3 z ANGEL EYES.
Zgarniacz śniegu naprawiony :-) Zapłaciło państwo POLSKIE
kedar
Czytacz

Ringi i Xenony

Postprzez RAQnio_V » 11 sie 2011, o 22:46

1. Jak podłączyć ringi aby zapalały się jako światła dzienne ?

nie ma takiej możliwości. Ringi możesz co najwyżej użyć jako świateł postojowych ponieważ Sonary nie mają homologacji RL (czyli świateł do jazdy dziennej).
2.Czy ktoś ma schemat podłączenia Xenonów do Golf 3 z ANGEL EYES.

żarnik podłączasz do przetwornicy, a przetwornicę do przewodów świateł mijania. Wszystko ;)
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 12 sie 2011, o 23:21

Z golfa BMW nie zrobisz :)
prezesik
Members

Postprzez trojeczkaGT » 13 sie 2011, o 22:39

I nie wiem czy warto podlaczac xenony bo za to chyba dowod zabieraja ;p czy sie myle ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez prezesik » 13 sie 2011, o 22:52

Uparty Misiek napewno zabierze (szczerze i ja za tym jestem), choc widze, ze nie zwracaja na to uwagi...
prezesik
Members

Postprzez DJ_DARCO » 15 sie 2011, o 15:45

w mojej okolicy to miśki chyba były nadgorliwe :D w ciągu miesiąca zabrali mi dowód za kseny 3 razy aż mi sie znudziło i wsadziłem żarniki jako światła drogowe :P i spokój jak narazie
:P
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
DJ_DARCO
Czytacz

Postprzez prezesik » 15 sie 2011, o 21:09

Widac skonczyli jakas lepsza szkole a nie jak wiekszosc starych miskow ormowcow...
prezesik
Members

Postprzez kedar » 20 sie 2011, o 08:25

W między czasie poczytalem trochę na stronie http://ck222s.bithal.de/ck222web/angeleyes.htm i doszedłem do wniosku że warto spróbować bo efekt może być zabójczy ;) Postaram się wkleić foto gdy skończę.

[ Dodano: 2011-08-20, 08:39 ]
trojeczkaGT napisał(a):I nie wiem czy warto podlaczac xenony bo za to chyba dowod zabieraja ;p czy sie myle ?

Nie mam zwykłych lamp ale Angel i jest tam przecież szkło powiększające. Gdy jeżdżę na zwykłych żarówkach H1 to w nocy pole widzenia mam niezbyt duże. Widziałem kolesia który miał takie same lampy jak moje i włożone Xenony. Efekt piorunujący. Jakość i pole widzenia znacznie lepsza niż u mnie.
Zgarniacz śniegu naprawiony :-) Zapłaciło państwo POLSKIE
kedar
Czytacz

Postprzez danny.tcz » 20 sie 2011, o 10:38

kedar napisał(a):Nie mam zwykłych lamp ale Angel i jest tam przecież szkło powiększające. Gdy jeżdżę na zwykłych żarówkach H1 to w nocy pole widzenia mam niezbyt duże. Widziałem kolesia który miał takie same lampy jak moje i włożone Xenony. Efekt piorunujący. Jakość i pole widzenia znacznie lepsza niż u mnie.

fak jest duzo lepsza widocznosc na xenonach
ja mam lampy h4 na bixenonie na stacji nawet czlowiek robiacy mi przeglad sie nie czepial tylko jeszcze mi je ustawial jezdze juz 3 rok i nikt sie do tego nie czepil wiem ze to nie legal ...
tak samo jest z kazdymi innymi lampami nie zaleznie czy maja soczewke czy nie czy maja gladkie szklo czy tez nie do xenonu nie dosc ze musi byc spryskiwacz to rowniez samopoziomowanie ...
moim zdaniem lepiej zamontowac przekazniki a do tego jakies dobre zarowki marki osram czy philips za to twoj dowod na pewno nie wyladuje w wydziale komunikacji i nie bedziesz nikogo oslepial
tak samo przy jakimkolwiek wypadku nawet nie z twojej winy jezeli ktos sie dopatrzy ze xenon byl wmontowany w lampy nie przeznaczone do tego to zawsze moga przyszyc tobie ta latke winnego
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez RAQnio_V » 20 sie 2011, o 17:52

danny.tcz napisał(a):nie dosc ze musi byc spryskiwacz to rowniez samopoziomowanie ...

a co powiesz na starsze modele BMW które miały xenon, soczewkę, spryskiwacze i NIE miały samo poziomowania??

kedar napisał(a):Nie mam zwykłych lamp ale Angel i jest tam przecież szkło powiększające.

znaczy soczewkę :-D
co to ma za znaczenie czy zwykły klosz halogenowy czy soczewka?? Lampa nie ma homologacji na xenon i koniec tematu.
To czy poleci dowód czy nie zależy tylko od szczęścia i od niczego więcej...

danny.tcz napisał(a):moim zdaniem lepiej zamontowac przekazniki a do tego jakies dobre zarowki

a co to zmienia bo nie jestem w temacie :?:
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez Snejk18 » 20 sie 2011, o 19:06

RAQnio_V napisał(a):Lampa nie ma homologacji na xenon i koniec tematu.

Dokładnie. Lampa przystosowana pod xenon ma odpowiednio wyprofilowaną przesłonę, inną niż w lampach przystosowanych do zwykłych żarówek (mowa o soczewkach, bo wkładanie xenonu do zwykłych lamp na odbłyśniku w ogóle nie mówię, bo to masakra). Bez tej przesłony żarnik będzie był po oczach.

RAQnio_V napisał(a):a co to zmienia bo nie jestem w temacie :?:

Jeżeli instalacja niedomaga i do żarówek nie dochodzi odpowiednie napięcie, to założenie przekaźników rzeczywiście potrafi być widoczne w jakości świecenia, ale jeżeli instalacja jest w dobrym stanie i te 12V dochodzi do żarówek, to raczej różnicy na przekaźnikach nie będzie.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez RAQnio_V » 20 sie 2011, o 19:38

Snejk18 napisał(a):Jeżeli instalacja niedomaga i do żarówek nie dochodzi odpowiednie napięcie, to założenie przekaźników rzeczywiście potrafi być widoczne w jakości świecenia, ale jeżeli instalacja jest w dobrym stanie i te 12V dochodzi do żarówek, to raczej różnicy na przekaźnikach nie będzie.

dzięki za info ;)
pozdroo
RAQnio_V
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Elektryka