rozrusznik nie kreci

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

rozrusznik nie kreci

Postprzez bento222 » 13 lut 2014, o 20:45

Witam

Mam otoz problem z rozrusznikiem a dokladnie nie kreci ze stacyjki.
lecz opowiem to od poczatku, zauwazylem ze nie zawsze kreci gdy przekrece stacyjke czasami trzeba bylo dluzej przytrzymac a czasami jeszcze raz czy dwa razy sprobowac lecz za kazdym razem slychac bylo tak jakby przekaznik cykal, pomyslalem ze to stacyjka wiec dzisiaj wymienilem ja (na sprawna z demontazu) auto normalnie odpalalo i jezdzilo lecz nagle przestalo, podlaczylem rozrusznik odrazu pod akku i auto odpalilo

co to moze byc?? macie jakies propozycje??
odrazu mowie ze akku naladowane i immo ani alarmu nie mam tylko orginalny centralny zemek.

za bledy ortograficzne przepraszam
bento222
Berbeć

rozrusznik nie kreci

Postprzez maximus_spi » 13 lut 2014, o 21:26

rozrusznik,kostka stacyjki a może problem tkwi w zabrudzonych stykach,miałem ostatnio ten sam problem identyczny,to juz miałem brac sie za wymiane kostki stacyjki,jednak spróbowałem przeczyscic dokladnie styki i gniazda z rozrusznika i do niego jak i rowniez w tym mniej wiecej czasie umyłem komore silnika i po tych zabiegach kosmetycznych problem zniknał,nie wiem dokładnie co tam było ale idzie wywnioskowac ze raczej winny lub winne były zaśniedziałe,brudne styki i gniazda.
Pozdrawiam :-)
maximus_spi
Gaduła

Rocznik: 95
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bento222 » 13 lut 2014, o 21:33

a niech ktos powie moze byc przyczyna tego przekaznik??

pamietam ze w Mondeo kiedys mialem tak ze swiatlami drogowymi niby przekaznik bylo slychac ale nie dzialaly wymienilem przekaznik i bylo ok lecz tutaj mi chodzi czy z rozrusznikiem tak samo moze byc czy ten przekaznik albo dziala albo nie??
bento222
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka