Rzeźba w elektryce ?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Rzeźba w elektryce ?

Postprzez Bienias » 26 lis 2013, o 07:37

Witam wydaje mi się, że ktoś odwalił niezłą maniane w moim mk3. Otóż jak włączam "postojówki" to lewy świeci normalnie jak postojówka a prawy świeci mijania, włączam na mijania to świecą obie normalnie, zaświecam długie to świeci mi tylko lewy reflektor "długimi" prawy świeci mijania (żarówka dobra bo zmieniana niedawno) do tego jak popchnę manetkę od wycieraczek (dokładniej żeby mi się tylna włączyła i popchnę raz żeby tylko odgarnąć wodę) to i przednie mi się włączają też raz i do tego wszystkiego jak wyciągnę kluczyk ze stacyjki to tak jakby mi odcinało prąd do radia w ogóle nie zapamiętuje moich starych ustawień. Co to może być ??
Bienias
Berbeć

Rzeźba w elektryce ?

Postprzez Paweu » 26 lis 2013, o 18:20

Bienias napisał(a):Co to może być

Problemy opisane na początku sugerują problem z masą w lampach. ( Przynajmniej mi się tak wydaje. Jak wpadnie jakiś elektryk to niech poprawi.)

Bienias napisał(a):jak wyciągnę kluczyk ze stacyjki to tak jakby mi odcinało prąd do radia w ogóle nie zapamiętuje moich starych ustawień. Co to może być

Trzeba chyba zamienić któryś z przewodów w kostce radia bo widocznie nie jest podłączone zasilanie pod pamięć radia.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez k-m-r1 » 26 lis 2013, o 21:09

przewody do lamp idą osobne lewa i prawa strona

każda żarówka na osobnym przewodzie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Bienias » 26 lis 2013, o 23:16

k-m-r1 napisał(a):przewody do lamp idą osobne lewa i prawa strona

każda żarówka na osobnym przewodzie

Tak to wiem, przelaczalem w rozny sposob te kabelki i nie dalem rady ustawic zeby bylo tak jak trzeba a Ty w jakiej kolejnosci masz podlaczone? Bo lewy reflektor mam na kostke zrobiony a prawy na zlaczki.
Dzieki mimo wszystko za pomoc podskocze z tym do elektryka myslalem ze ktos mial podobny przypadek

Zapomnialem dodac ze mam zarowki h4 nie wiem czy takie byly otyginalnie
Bienias
Berbeć

Postprzez Kacper Zych » 28 lis 2013, o 18:00

Przy radiu musisz zmienić pin 4 z 7, lub zmostkować oba pod stałe zasilanie ;-)
Kacper Zych
Czytacz

Postprzez danny.tcz » 28 lis 2013, o 21:04

co do problemu z dlugimi i wycieraczkami to moze byc pajak do wymiany ... u mnie mialem problemy z kierunkami a jak dawalem spryskiwacz na przod sikalo na tyl :P hehe tez sie gryzlem co to moze byc ... zmiana pajaka rozwiazala problem jak reka odjal :) ale niech sie jeszcze jakis znawca wypowie
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez Bienias » 28 lis 2013, o 21:17

Spoko dzięki bardzo za podpowiedzi :) tylko cóz to jest ten pająk ?? nie ogarniam troszkę tej terminologii
Bienias
Berbeć

Postprzez GreeN » 28 lis 2013, o 21:30

wszystkie manetki przy kierownicy kierunki wycieraczki itd ;)
GreeN
Czytacz

Postprzez adams » 28 lis 2013, o 22:39

Bienias napisał(a):tylko cóz to jest ten pająk

Przełącznik zespolony :mrgreen:

[ Dodano: 2013-11-28, 21:42 ]
Bienias napisał(a):Otóż jak włączam "postojówki" to lewy świeci normalnie jak postojówka a prawy świeci mijania, włączam na mijania to świecą obie normalnie, zaświecam długie to świeci mi tylko lewy reflektor "długimi" prawy świeci mijania

mi to wygląda tak jakbyś podłączył żarówkę mijania pod przewód od postojówki, czyli pozycje powinny się świecic cały czas a Tobie świecą się mijania. Mówię tylko o stronie prawej bo lewa z tego co piszesz jest w 100 % good.
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Bienias » 29 lis 2013, o 19:40

bo z lewej strony mam kostkę a z prawej strony wsuwki muszę pokombinować troszkę dzięki za odzew.
Bienias
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka