Sensor poduszek powietrznych, gdzie znaleźć?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez koko887 » 4 maja 2011, o 11:12

Witam, mój problem polega na tym, że chciałbym dostać się do sensora poduszek powietrznych. Szukałem o nim sporo na google ale jedyne co znalazłem to że znajduje się gdzieś w tunelu środkowym. Pozdejmowałem osłony z tego tunelu, ale nigdzie nie znalazłem tego sensora.

Czy ktoś ma jakieś zdjęcie bądź rysunek (dokładny, bo takie z ogólnym zaznaczeniem to widziałem ale nic mi nie pomogły) tego sensora? Ewentualnie czy ktoś mógłby opisać jego pozycję?

Tak chyba powinien wyglądać ten sensor o ile się nie mylę:
Obrazek

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)
koko887
Berbeć

Postprzez Snejk18 » 5 maja 2011, o 00:40

On jest na tunelu środkowym, ale przy samej grodzi silnika. Bezpośrednio pod zespołem nagrzewnicy, pod deską rozdzielczą.
Musisz zdjąć wszystkie plastiki spod deski rozdzielczej znajdujące się w okolicach tunelu środkowego.

Tu są zdjęcia z zakładania poduszek do MK3 który ich wcześniej nie miał

http://www.vwgolf-info.nl/fotos/airbags/index.html

Tam po drodze są zdjęcia gdzie zakłada się sensor, to jest fabryczne miejsce, bo są tam wystające elementy do zamontowania podstawki pod sensor (robiłem to u siebie, więc wiem z pierwszej ręki :p), więc tam musisz go szukać u siebie.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez koko887 » 5 maja 2011, o 07:30

Aha, no właśnie czegoś takiego szukałem. Bardzo mi kolego pomogłeś swoim postem :D teraz już chyba nie dam rady go przeoczyć.

Dziękuję i pozdrawiam :)
koko887
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka