Silnik regulacji świateł

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Silnik regulacji świateł

Postprzez B0rewicz0 » 7 kwi 2013, o 00:02

Witam
O niedawna zauważyłem że podczas czasami pracy silnika głównie po odpaleniu w prawym reflektorze słychać brzęczenie. Okazało się że to silnik wariuje (cały czas pracował). Odłączyłem wtykę od silniczków po obydwu stronach (tak dla równowagi) i przestało. Mam jednak wątpliwości czy po odłączeniu nie rozregulują mi się światła?
B0rewicz0
Berbeć

Silnik regulacji świateł

Postprzez Paweu » 7 kwi 2013, o 00:08

Witam
O niedawna zauważyłem że podczas czasami pracy silnika głównie po odpaleniu w prawym reflektorze słychać brzęczenie. Okazało się że to silnik wariuje (cały czas pracował). Odłączyłem wtykę od silniczków po obydwu stronach (tak dla równowagi) i przestało. Mam jednak wątpliwości czy po odłączeniu nie rozregulują mi się światła?

Nie. Nie rozregulują.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez B0rewicz0 » 7 kwi 2013, o 00:11

Paweu_mk3 dzięki za info ;) a jak myślisz silniczek padł czy coś innego? Jeżeli silniczek działał to chyba raczej dobry?
B0rewicz0
Berbeć

Postprzez pablomed » 7 kwi 2013, o 10:52

skoro jeden działał a drugi brzęczał to ten co brzęczał jest zepsuty. Możesz go wykręcić i rozebrać, składany jest na zatrzaskach, na ogół woda jest przyczyną trzeba wysuszyć, albo kupić sprawny - sa nie drogie 3-4 dychy. Przy wyciąganiu/zakładaniu silnika zwróć uwagę na prawidłowe zamocowania kulki na trzpieniu silnika do lustra reflektora
pablomed
Members

Postprzez B0rewicz0 » 10 kwi 2013, o 19:53

Ok, na razie nie mam czasu ale w wolnej chwili spróbuję go wyjąć. A w jaki sposób on jest przymocowany do klosza? Próbowałem go przekręcać ale nie dał się wyjąć a nie chciałem ciągnąć na chama
B0rewicz0
Berbeć

Postprzez pablomed » 10 kwi 2013, o 20:11

Przekręcasz w lewo i wyciągasz troszkę z obudowy reflektora, a na koniec musisz dawkując siłę z umiarem wyciągnąć kulkę jego trzpienia z gniazda w odbłyśniku
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka