SIŁOWNIK

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

SIŁOWNIK

Postprzez KOLBE21818 » 15 gru 2011, o 13:54

Witam!
Mam problem z otwieraniem lewych przednich drzwi. Trochę później właśnie w tych drzwiach wysuwa się dzyndzelek a jak jest mróz to nawet wogóle. Gdzie mam szukać przyczuny? Może ktoś miał podobny problem? Podobno tam gdzieś jest jakaś sprężarka.
POMÓÓŻCIE.
Pozdrawiam.
KOLBE21818

SIŁOWNIK

Postprzez paliwo » 15 gru 2011, o 16:14

HEY!
Miałem taki sam problem 2 tygodnie temu winą była pompka zamka centralnego.
paliwo
Badacz tematu

Postprzez KOLBE21818 » 15 gru 2011, o 23:29

Witam!!!
A to na pewno będzie pompką? A nie siłownikiem w tych drzwiach? Bo jak by to pompka to chyba by się wszystkie drzwi nie otwierały a nie tylko te jedne. Chyba że ja coś nie kumam.
Pozdrawiam.
MAG_PI
KOLBE21818

Postprzez pablomed » 16 gru 2011, o 23:13

tak masz rację, czyli albo weżyk jest nieszczelny - głównie patrz w osłonie gumowej do drzwi tam pęka od zginania albo się wysuwa ze złączki gumowej we wtyczce, albo sam siłownik jest nieszczelny lub brudny, albo cały zamek wymaga czyszczenia. Czyli najpierw sprawdź ten wężyk, a jeśli będzie ok to najlepiej wyjmij zamek i cały rozbierz wyczyść i nasmaruj, przy okazji oceń siłownik czy jest szczelny, na szrotach czy allegro tego jest pełno niema problemu z tanim zakupem tylko nie zostaw sobie tej roboty na mrozy jeśli garażu nie masz.
pablomed
Members

Postprzez KOLBE21818 » 18 gru 2011, o 11:42

pablomed, Dzięki kolego. Utwierdziłeś mnie tylko w swoich przekonaniach. Dzięki. Pozdrawiam.
KOLBE21818

- - -

Powrót do Elektryka