spinki / druciki żarówek. H1 + H1 :(

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez falko29 » 9 maja 2011, o 12:16

Witam, mam pewien problem...
Otóż zauważyłem, że spinki trzymajace żarówkę w gnieździe reflektora przedniego, się wyrobiły, nie trzymają żarówek, próba dogięcia skończyła się złamaniem spinki... Małe tego,w jednym reflektorze, ułamane mam takie uszka za które zaczepia się owe druciki.... Ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem ? Czy jedynie odwiedziny na szrocie mi tutaj pomogą? Musiałbym chyba wykręcić cale mocowania żarówek i wkręcić do swoich lamp...
Mój diesel chyba jest popsuty :( - nie kopci... :D
falko29
Czytacz

Postprzez mroova » 9 maja 2011, o 12:31

Miałem podobnie, dorobiłem podobne druciki z miedzianego drutu 1,5mm^2 i na razie trzyma :) Mogę dać jedną radę, może to oczywiste, ale łatwo się zapomnieć :P Nie rozkręcaj tych siedzisk żarówek gdy lampa jest jeszcze ciepła... Ja tak zrobiłem, bo chciałem lekko poprawić i już nie mam gwintu w tym plastiku xD
mroova
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez falko29 » 9 maja 2011, o 12:48

Dobra rada :) dzięki :) pomyślałem, że uszka dorobię z blachy 1mm przykręconej na górnej śrubie która trzyma tą oprawkę blaszka będzie miałą takie nacięcia, za które chwycę drucikami :)
Mój diesel chyba jest popsuty :( - nie kopci... :D
falko29
Czytacz

Postprzez pablomed » 10 maja 2011, o 00:25

falko29 napisał(a):Czy jedynie odwiedziny na szrocie mi tutaj pomogą?
tak, u mnie to nawet doszło do tego że cały ten aluminiowy uchwyt się pogiął od wysokiej temperatury wywołanej brakiem dobrego styku na żarówce. Najlepiej popytac pomforum tym albo forum.vwgolf.pl ludzi o rozbitą lampę na czesci
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka