Spryskiwacze przednie, problem.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez sweetboy90 » 23 lut 2011, o 22:20

aaaa takie cos, ja myslalem ze caly spryskiwacz sie jakos reguluje :] dzieki
sweetboy90
Badacz tematu

Postprzez AdiK__ » 23 lut 2011, o 22:21

A ja sie podepnę pod temat i zapytam o to czy - można wsadzić te dysze od paska b5 bo w nich taka jakby mgiełką pryska na całą szybę o wiele lepiej myje ja niż te nasze 4 strumienie :) robił ktoś taką zamianę?
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez killah » 23 lut 2011, o 22:58

AdiK__ napisał(a):A ja sie podepnę pod temat i zapytam o to czy - można wsadzić te dysze od paska b5 bo w nich taka jakby mgiełką pryska na całą szybę o wiele lepiej myje ja niż te nasze 4 strumienie :) robił ktoś taką zamianę?

do tego pewnie będzie potrzebna silniejsza pompka spryskiwaczy z racji większego ciśnienia. było kiedyś o tym w temcie montażu sprysków do ksenonów.
killah

Postprzez oldsoul » 8 mar 2011, o 21:20

No i pompka dobrze podaje- węże dałem nowe- jednak spryskiwacze dalej robią jak robiły. Muszą być strasznie zawalone. nie mogę na allegro znaleźć w ogóle ani nowych ani uzywanych.

No i pytanie- słyszałem, że ciężko się spryskiwacze wyciąga. Jaki jest na to sposób ? zęby nie poniszczyć lakieru maski. Czy nie trzeba ich podważać ? tylko odbezpieczyć jakoś od środka
oldsoul
Czytacz

Postprzez patryk1981 » 8 mar 2011, o 21:34

dmuchnij kompresorem w wężyk od spryskiwacza powinno przepchać ten syf jeśli jest ,mi to pomogło bo miałem tak jak ty ;-)
patryk1981
Czytacz

Postprzez AdiK__ » 8 mar 2011, o 23:24

oldsoul napisał(a):No i pytanie- słyszałem, że ciężko się spryskiwacze wyciąga. Jaki jest na to sposób ? zęby nie poniszczyć lakieru maski. Czy nie trzeba ich podważać ? tylko odbezpieczyć jakoś od środka

Otwórz maskę i tam jest malutki ząbek który wciskasz palcem i spryskiwacz wychodzi bezboleśnie i gładko :D Proste jak ... :roll:
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez oldsoul » 9 mar 2011, o 17:59

Dobra spryskiwacze o dziwo PODGRZEWANE ! juz wymontowałem- jednak kabelki od podgrzewania i tak i tak były pourywane. W każdym razie żeby nie kupować nowych dysz to jak bez kompresora te moje stare ratować ?

[ Dodano: 2011-03-09, 20:33 ]
http://allegro.pl/spryskiwacz-przedniej ... 63911.html

I czy takie dysze w razie czego będą dobre ? Czy jak u was wyglądają te dysze ( bez ogrzewania ) Bo moje się różnią od tych ale miałem ogrzewane
oldsoul
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka