przez deusiwo » 17 wrz 2012, o 20:01
Witajcie. Ja mam podobny problem, a mianowicie:
W sobotę kupiłem golfa 3, ale to nieistotne, po zakupie przejechałem się kawałek i wszystko okej, wczoraj, jeździłem prawie cały dzień i też było wszystko w porządku, dziś rano miałem jechać do szkoły, zapaliłem rano żeby zagrzać silnik, potem wyjechałem z domu, przejechałem 1,5km i czekałem na parkingu na kolegę. Trwało to jakieś 20 minut, po tym czasie przyszedł kolega, chcę zapalić i nic, na wyświetlaczu od km pokazuje się "IN 01" i tyle, rozrusznik nawet nie reaguje. Zadzwoniłem po ojca i pojechaliśmy drugim autem, po południu jak wróciłem ze szkoły to wsiadłem do auta i od razu zapalił.. Pojechałem do domu, popatrzyłem co i jak ale nic konkretnego nie znalazłem, bezpieczniki wszystkie okej, no ale silnik palił normalnie.. Umyłem auto, wypucowałem itd, poszedłem sie przejechać, dalej wszystko działa, wjechałem do garażu, zaraz przychodzi brat, że chce żeby go gdzieś zawieźć, chce zapalić i znowu to samo.. zero reakcji, rozrusznik nawet nie ruszy.. z silnika słychać jakiś syk jak się przekręci na zapłon ale to chyba pompa wtryskowa czy coś, normalne tak? Z bratem doszliśmy do wniosku że to wina stacyjki, bo jak przekręcę na rozruch to zegary zachowują się jakbym wyjął kluczyk, czy coś w tym rodzaju.. bo raz jak przekręciłem to coś szarpnął, za innym razem udało się zapalić, potem już nie.. Pomożecie?