Lokomisiek napisał(a):chodzi o to że chce zrobić kluczyk-scyzoryk, pilot u mnie działa ale pytanie mam czy da rade pogodzić z moim sterownikiem elektronikę która bedzie pasowac do tego scyzoryka
tak i napisałem w pierwszym swoim poście, dokup dowolny uniwersalny sterownik centrala lub alarm z pilotem jaki ci się odoba np scyzorykiem (są nietrwałe), multum opisów jest na forum
Lokomisiek napisał(a):po otworzeniu samochodu szyby se uchylają po około 1cm, (czasami 10 )
po otworzeniu kluczykiem dobzre rozumiem? To jest norma jesli otwieraasz kluczykiem tuż po zamknięciu czyli do do 10 s, wykonaj szybki ruch kluczykiem to się nie otworzą szyby tylko sam central. Jesli tak się dzieje również w dłuższym czasie po zamknięciu to jest to usterka. Prawdopodobnie nie dochodzi do modułów szyb elektrycznych plus po zapłonie lub masa z krańcówki drzwi kierowcy, schematy są na forum. Bezpieczniki i kabelki w przelotce do drzwi do sprawdzenia.
Prosze cię : pytasz o rzecz która po imieniu nazywa się "montaż uniwersalnego sterownika zamka centralnego z opcją domykania szyb (czyli komfort) , samochód masz zwyczajny elektryka szyb nie czyni gio wypasionym a sam central działa tak samo we wszytkich golfach III.
Możesz zamontowac też alarm. Alarm ma te same funkcje obsługi zamka i domykania szyb co sterownik zamka, tylko że dodatkowo ma funkcje alarmowania czujniki itp. więc jest kilka kabelków więcej do podpięcia.
Napisałem - ale tak do końca nie jestem pewien czy Cię zrozumiałem więc ewentualnie sorki.