Witam
Przeszukałem to forum, jak i kilka innych forów i mniej więcej już większość wiem, ale mam kilka pytań na które nie mogę znaleźć odpowiedzi (być może nie umiem szukać )
Mam sterownik od RTX (schemat:
z tym, że ja mam jakiś bardziej rozwinięty i są u mnie jeszcze dodatkowe 2 kabelki, jeden od domykania (-200mA) i dodatkowy kanał (-200mA), mam w swoim golfie funkcję komfort na domykanie szyberdachu i nie wiem gdzie podpiąć ten kabelek do domykania (u mnie niebieski), podbiąć to tam gdzie kabel biały (czyli ten od zamykania) czy w jakiś inny kabelek? jak znaleźć ten kabelek?
Druga sprawa, to jak na schemacie mam zaznaczony czerwony i czarny od akumulatora to czerwony (+) mogę wpiąć razem z żółtym i żółto czarnym? a - na schemacie to jest masa, tak? jak zlokalizować masę, gdzieś wyczytałem, że to brązowy kabelek w aucie, to prawda?
Ostatnia, trzecia sprawa, wszędzie piszą, aby się wpinać gdzieś obok drzwi, nie mogę zrozumieć, gdzie to dokładnie jest, ale znalazłem pompkę pod prawą lampą w bagażniku i wydaje mi się, że tam są wszystkie kabelki, czy mogę się wpiąć tam?
Z góry dzięki za te wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam