czesc mam taka sprawe nieswiec mi lewe swiatlo mijania leflektor jest dobry bo podlaczylem stary i tez nie dziala, chcialem sie dowiedziec ktore kable/kabel odpowiada za te swiatla mijania bo raczej gdzies kabel mam walniety ,a niewiem ktory mam wymienic (dodam ze prawe swiatlo mijania mi swieci)
zarowka jest ok , ale jesli by bezpiecznik byl spalony to obydwa reflektory by nie swiecily ,a mi prawy swieci ,a lewy nie (nieswieci tylko swiatlo mijania reszta ok)
jeśli drogowe działa normalnie to kabel zasilający światło mijania jest do sprawdzenia na odcinku od reflektora aż po skrzynkę bezpieczników. Ale sprawdź jeszcze czy w bezpieczniku 1 jest napięcie (włącz zapłon światła mijania i przyłóż końcówki miernika czy żarówki do bezpiecznika 1 i do masy pojazdu). Jeśli drogowe też nie działa to pierwszy podejrzany jest brązowy kabel z masą.
Ew. wchodzi w grę niekonakt w samym reflektorze, zajrzyj od tyłu do niego.
Jeśli piszesz o wtyczce włącznika : to masa nie leci z włącznika tylko bezpośrednio kablem brązowym z karoserii, a plus na mijania oraz na długie wychodzi z włącznika jednym kablem czarno-białym, numerek na tylnej ściance włącznika 56. I biegnie do manetki, w niej następuje przełączanie na mijania lub drogowe
podpinam sie pod temat, nie dziala mi prawe swiatlo drogowe oraz mijania, dziala jedynie postojowe, sprawdzalem zarowke ktora jest sprawna oraz bezpieczniki ktore tez nie sa przepalone.